Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Behzat'a mendil sallarken...

Bugün, Türk Televizyon Tarihi için önemli bir gün. Ne yalan söyleyeyim; dizi başlarken sadece bir dramanın değil, bir 'dönemin' başlayacağını bilmiyordum.
Bugün o devrin sonu geliyor; Behzat Ç. Devri'nin...
Kullandığı dil, polis teşkilatına getirdiği yeni bakış açısı, içkiye özendirmesi, trafik kurallarına duyarsızlığı nedeniyle bu sütunlarda Behzat Ç. için sayısız eleştiri kaleme aldım ama 'Sezar'ın hakkını' verdiğim de çok oldu.

EĞİLİP BÜKÜLMEDİ
Behzat Ç. her şeyden önce; hayata ve düzene muhalif, sıra dışı, sürünün tersi yönünde yürüyen, klişelerin, tabuların çerçevesine sıkışıp kalmadan, belli reyting kurallarının dışına çıkarak da dizi yapılabileceğini kanıtladı. Başta RTÜK olmak üzere belli çevrelerle çok itişip kakıştı ama bazılarının yaptığı gibi eğilip bükülmek yerine bildiğini okumaya devam etti.
Behzat Ç. aynı zamanda bir 'oyuncu-kahraman' da yarattı. Tiyatro ile ilgilenenlerin tanıdığı ama pek çoklarının Behzat karakteri ile farkına vardığı Erdal Beşikçioğlu gibi bir muhteşem oyuncuyu tüm ülkeye tanıtıp sevdirdi.
Bugün bir devrin sona erdiğini yazdım ama belki yanılıyorumdur.
Behzat Ç. belki de yeni bir dönemin kapısını aralayacak.
Belki aynı yapımcı ve yönetmen, belki de daha cesur birileri çıkıp 'Behzat'ın âlâsını' yapacak; kim bilir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA