Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sıfırcı Hoca!

Kim Milyoner Olmak İster?'deki 'profesör sürprizleri' devam ediyor. Ekranda pek çok kez hayal kırıklığı yaşayan ve yaşatan bilim adamlarına geçen hafta bir halka daha eklendi.
Cumhuriyet Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Bölümü'nde görev yapan Profesör Doktor Hüseyin Eray Bulut, henüz üçüncü soruda elendi. Prof. Bulut, "Bir trilyonda kaç tane sıfır vardır?" sorusuna '12' yerine '9' yanıtını verince; 125 bin lira hayali kurarken, bin lira ödülle yarışmadan ayrıldı. Bu kez hocamıza hiç kızmadım. Belli ki hesap işleriyle ilgisi yoktu. Belli ki, öğretim üyesi maaşıyla kıt kanaat geçiniyordu.
Yoksa bankada kabarık hesapları, holdingleri, katları, yatları olsaydı; trilyonda kaç sıfır olduğunu 'şıp' diye söylerdi!
Bu yorum size pek mantıklı gelmemiş olabilir. "Matematikten haberdar olmak için ille de para sahibi olmak gerekmez" diyenler eminim çoğunluktadır.
Ama ben üç paraya bilim üretmeye çalışan ülkemizin fedakâr akademisyenlerinin durumuna vurgu yapmak için bu olayı vesile yaptım, yarışmayı kullandım.
Fena mı oldu yani?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA