Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizi atv'de izlenir

YILLARDIR bu slogan atv'nin en gurur duyduğu cümle olarak hafızalara kazınmıştı.
Ama rekabetin artması, rakip kanalların büyük yatırımları ve yönetim zafiyetleri yüzünden 'Dizi atv'de izlenir' sloganı tartışılmaya başlandı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yaptığı araştırma ise yeni sezonda atv'nin yeniden bu sloganı hak ettiğini ortaya koydu.
RTÜK, Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması'nın sonuçlarına göre; televizyon programlarının izlenme sıklığında yüzde 76.7 ile yerli diziler ilk sırada yer aldı. Yerli dizilerin ardından yüzde 74.5 ile haberler, yüzde 49.7 ile Türk filmleri, yüzde 42.4 ile yarışma programları geliyor.

76.7 DİZİ İZLİYOR
Araştırmaya katılanların 76.7'si yerli diziler için 'İzliyorum', yüzde 13.1'i 'Ara sıra', yüzde 10.2'si ise 'İzlemiyorum' yanıtını verdi.
Yerli dizileri izleyenlerin kanallara göre dağılımı; yüzde 30.4 ile atv, yüzde 25.7 ile Kanal D, yüzde 13.2 ile Star TV, yüzde 11.3 ile Show TV ve yüzde 6.4 ile de TRT olarak sıralandı. Bu sıralama, 'Dizi atv'de izlenir' sloganının 'hak edildiğinin' ifadesi olarak yorumlanabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA