Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sezon finali için gerekenler

Köşemizin müdavimlerinden, değerli okurumuz Kemal Kozan, dizilerdeki sezon finali klişelerini fantastik bir yazıyla hicvetmiş:
"Merhaba Yüksel Bey; sizin de zaman zaman kaleme aldığınız gibi birçok dizi 'Sezon Finali' yapıp tatile girdi. Hemen her yayınlanan programı dikkatle takip edip sigara, içki kadehi, göğüs dekoltesi buzlatıp, dizilerdeki öpüşme sahnelerinin kaç saniye olabileceğini ayarlayıp, küfür ve argo konuşmaları bip'leten, marketteki bütün ürünleri, sokaktaki bütün reklam panolarını ve araba amblemlerini mozaikleyerek, kişilere sislerin arasında yürüyormuş hissi verdiren uygulamaların ardından RTÜK'ün sezon finallerinden de rahatsız olduğu duyumlarını aldık.
RTÜK'ün dün yapmış olduğu açıklama şöyle:
Her sezon sonunda olduğu gibi bu sezonda da ölüm, yaralanma, kayıp, düğün ve doğum vakaları yaşanmıştır. Yapmış olduğumuz incelemelerde kanalların bu olaylar karşısında yetersiz kaldığı tarafımızdan tespit edilmiş olup bu konulara daha fazla seyirci kalamadık. Bunun için yeni tedbirler almak zorunlu hale gelmiştir.
Sezon finali yapan dizi setinde bulundurulması gerekenleri aşağıya çıkarttık.
Buna göre; aksiyon dizileri için:
1- Her birinden en az beşer adet olmak üzere tabut ve ceset torbası.
2- Üç adet ambulans.
3- Yeterince doktor ve sağlık ekibi.
4- İtfaiye. 5- Kaybolan veya akıbeti hakkında bilgi alınamayan kişiler için Arama Kurtarma Ekibi ve dalgıç.
Dram ve aile dizileri için:
Yukarıda sayılanlara ek olarak,
1- Mutlu sonla biten finaller için yanında iki şahidi ile birlikte bir adet nikah memuru.
2- Doğum yapacak olanlar için ayrıca bir adet kadın doğum uzmanı ve sağlık ekibi.
3-Yurt dışına kaçacak olanlar için uçak bileti.
Komedi dizileri için;
Yıl boyunca olur olmadık her şeye gülen, gülme efekti olarak kullanılan kişilerin dizi bittikten sonra normal hayata ayak uyduramadığı, hayatın her alanında en acıklı olaylarda bile kahkaha attığı gözlemlenmiş olup bunlar her gün birilerinden dayak yer hale gelmişlerdir.
Bu kişilerin ruh sağlıklarının korunması için altı bölümde bir yenilenmesine; ek geçici madde; bu sezon finalinde de ölen Polat Alemdar'ın yeni sezonda tekrar dirilmesi halinde bu sezon ve geçtiğimiz sezonlardaki cenaze masraflarının bizzat kendisinden tahsil edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Yukarıda bahsedilen konuların gerçekle hiç bir ilgisi olmayıp tamamen uydurmadır...
Yüksel Bey, bu yazıyı yayınlayıp yayınlamayacağınızı bilmiyorum. Daha önce de olduğu gibi belki olduğu gibi yayınlar, belki de sadece fikir olarak alır, kendi üslubunuzca konuyu daha okunur, daha dikkat çekici bir şekilde mi yazarsınız, bilemiyorum.
Benim amacım; hem kanalları zorla otosansüre zorlayan uygulamalara gönderme yapmak, hem de dizilerin sezon finallerinde başrol oyuncularını öldürüp üç ay sonra yeniden diriltme dışında bir final bulmaları konusunda uyarı yapmaktı. Çünkü seyirci artık bunları gerçekten de yemiyor.
Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA