Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Karagül'de şiddetin dozu

Karagül, Fox'ta ekran mayası tutan dizilerin başında geliyor. Hem konusu, hem kusursuz oyuncuları, hem de Güneydoğu'nun enfes manzaralarını fon alarak ortaya koyduğu görsellikle izleyicilerin beğenisini kazanıyor. Ancak son zamanlarda dizideki şiddet dozunun giderek artması ve senaryodaki yalpalamalar, bazı okurlarımızı rahatsız etmiş. İşte iki görüş:
(Şeyda Şengül)
"Yüksel Bey, öncelikle sizi çok beğenerek okuduğumu ve televizyon yayınları hakkında tarafsız yorumlarınıza duyduğum saygıyı ifade etmek isterim.
Ben ve ailem, Karagül dizisini beğenerek izliyoruz fakat dizide özellikle dikkatimi çeken bir hususu paylaşmak istiyorum. Kendal Ağa şiddeti her bölümde biraz daha artıyor ve özellikle son bölümde Ebru'nun gördüğü şiddet rahatsız edici boyuta vardı. Kadına şiddete hayır dediğimiz bir dönemde böyle senaryoları seyrettirmeye çalışmak biraz ayıp olmuyor mu? Gerçi Kendal; dalavereci ve şiddete meyilli bir karakter olarak betimlenmiş ama biz de izleyici olarak bu görüntüleri seyretmeyip kanal değiştirme hakkına sahibiz diye düşünüyorum.
Diziyle ilgili daha birçok şey var. Mesela annenin her şeye sessiz kalması, konağın kadınlarının her daim bakımlı ve fönlü olması vb... Ama şiddet bizim için her şeyin önünde. Umarım sizin aracılığınızla bu yanlış en kısa sürede düzeltilir. Yazım hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla..."
(Ulviye Gürsoy)
"Merhaba Yüksel Bey, sizin sıkı bir takipçinizim. Durum böyle olunca daha bir dikkatli izleyici oldum. Fox'ta yayınlanan Karagül adlı diziyi en başından beri kaçırmadan izliyorum fakat bu sezon canımı sıkan bir ayrıntı var.
Geçen sezonun finalinde Ebru; Narin'in Baran'a yazdığı mektubu okumuş ve Baran'ı aslında Narin'in doğurmadığını, başka birinin çocuğunu Narin'e verdiklerini öğrenmişti. Yeni sezon başladı; heyecanla Ebru'nun bu konunun peşine düşmesini beklerken, Ebru gibi akıllı bir kadın her nedense bu mektubu hiç dikkate almadı. Baran'ın yaşında olması gereken bir erkek bebek doğurup sonra da öldü haberini almış fakat cenazeyi bile görmemiş olduğu halde bu durumdan şüphelenmedi. Durum böyle olunca da, diziyi hâlâ takip etmeme rağmen ne yalan söyleyeyim; eski heyecanım kalmadı. Sezonu bitirirken o mektubu Ebru'ya okutup izleyiciyi heyecanlandırdılar ama ben kandırdıklarını düşünüyorum..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA