Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yok gergedanın boynuzu!

DUŞ alırken radyo dinlemeyi seviyorum. Eh, insan eleştirmen olunca nerede olursa olsun 'takipten' vazgeçemiyor.
Çarşamba akşamı saat 19.30 sularında radyo kanalları arasında zevkime uygun bir 'duş müziği' ararken, kulağıma Damar Radyo'daki tanıtıcı reklam takıldı. Yanlış mı duyuyorum diye kulaklarımın içini üç kez sabunladım!

BEĞENMEZSEN KÜFRET!
Ömer isminde bir vatandaş, canlı yayında 'ürününü' pazarlıyordu.
Tamamen doğal yöntemlerle hazırlandığı iddia edilen ürünün adı 'Gergedan seti' olarak geçiyordu. Set; bir adet cinsel gücü artırıcı hap, bir adet 'geciktirici' krem, bir adet 'büyütücü' ilaç -ve şimdi sıkı durun- bir adet kadınlar için cinsel istek artırıcı karışımdan oluşuyordu.
Ömer kardeş, ürünleri öyle ballandıra ballandıra anlatıyor, öyle etkili(!) cümleler kuruyordu ki...
"Gergedan hapını kullandıktan sonra sabah kalktığınızda eşinizin yüzüne daha mutlu, daha güvenle, daha kendinizden emin bakacaksınız. Ne eşinize, ne kahvedeki arkadaşlarınıza mahcup olmayacaksınız." (Demek herkes kahvede arkadaşlarına bir gece önceki yatak maceralarını anlatıyor.)
Ama kulaklarıma inanmakta güçlük çektiğim bölüm bundan sonrasıydı. Paketin içinde kadınlar için cinsel istek arttırıcı bir ilaç da vardı. Tanıtıcı kardeşimiz, "Kadının meyve suyuna karıştıracaksın, ondan sonrasına sen de inanamayacaksın. Eğer başarılı olamazsan ara çağrı merkezimizi; hem paranı iade al, hem de telefonda bize istediğin kadar küfret!"
Aman ki ne aman... Bu yöntem eminim uluslararası pazarlama yöntemleri literatürüne geçecektir!
Yahu bıraktım küçük yaştaki çocukların o saatte radyo başında bulunma olasılıklarını, işin en büyük tehlikesi; eski Türk filmlerinde fantezi olarak hayat bulan 'gazoza ilaç' yönteminin aleni olarak radyo yayını ile teşvik edilmesi.
Son zamanlarda cinsel gücü artırıcı ilaçlar ya da doğal olduğu iddia edilen karışımlar, cinsel sorunlarına çare arayanları hedefleyen ne idüğü belirsiz 'korkunç' kampanyalar; gölgedeki radyo ve televizyon kanallarında almış başını gidiyor. Yetmiyor, bir de telefonla cinsel güç artırıcı tablet satıyorlar.
Tam klavyenin başına oturmuş, yazınızı yazıyorsunuz; telefonunuz çalıyor, açıyorsunuz; cinsel performans hapı tanıtan mekanik bir kadın sesi... "Artık geceleriniz daha renkli..."

DENETİM NEREDE?
İnsanların sağlık sorunları üzerinden nemalanmayı amaçlayan, bilimsel ve tıbbi denetimden uzak, Bakanlık onayı bulunmayan pek çok ürünün yayın organlarında pervasızca pazarlandığı, daha sonra can kayıpları ortaya çıktığında 'Nerede yanlış yaptık?' diye düşündüğümüz şu günlerde 'gergedan' örneğinin üzerinde uzun uzun düşünmeye, hatta fazla düşünmeden 'önlem almaya' ihtiyaç var.
Bu arada yurt dışında kilosu 60 bin dolara satılan gergedan boynuzu ve cinsel organından imal edilen toz karışımlarının yüksek pazar payı yüzünden, bir hayvan türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını da unutmayalım.
Diyeceğim o ki; bu 'gergedan işi' neresinden tutsanız, elinizde kalıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA