Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte Vadi'nin farkı

DİKKAT ediyorum da Kurtlar Vadisi:
Pusu, geçen sezonun son bölümlerinden beri Polat Alemdar'ı ufak ufak eksiltiyor.
Sanki seyirciyi Polat'sız bir Vadi'ye hazırlıyor gibiler. Necati Şaşmaz'ın sahneleri hem azalıyor, hem de aksiyondan uzaklaşıyor. Bunda, sevgili Necati'nin sağlık durumuyla ilgili medyada yer alan üzücü haberlerin bir etkisi var mı bilmiyorum. Ama Polat'ın son bölümlerde dört duvar arasına sıkışıp kaldığını, olayları bizler gibi 'ekrandan' izlemekle yetindiğini gözlemliyorum.
Daha önce Kurtlar Vadisi'ni izlemeyen ve bu sezonun başından itibaren seyretmeye başlayan biri, dizinin başrolünde Cahit'in oynadığını sanır!
Umarım 'Ak Saçlı' mertebesine erişmek, Polat adına 'erken emeklilik' anlamı taşımıyordur.
Zira pek çok Vadi fanatiğinin Polat'ı yeniden 'sahalarda' görmek için gün saydığını biliyorum.

KEMİKLEŞMİŞ BAŞARI
İşin takdire layık tarafı ise, Polat'ın dizideki hacminin ve etkinliğinin azalmasına rağmen, Kurtlar Vadisi: Pusu'nun reyting şampiyonluğunun değişmemesi...
Polat'ın haftalar boyunca ortadan kaybolduğu, yerine maskeli bir figüranın rol aldığı günlerde bile Vadi izleyicisi hiç fire vermemişti. İşte ben bu seyirciye gerçekten 'kemik' derim. Vadi'ye bu 'takım oyununu' oynatanları da gönülden tebrik ederim.

BABA YÜREĞİYLE OYNAMAK...
Bu arada hazır yeri gelmişken, sevgili Necati Şaşmaz ve değerli eşini de dünyaya getirdikleri evlatları için kutluyorum.
Allah; analı babalı, huzur ve mutluluk içinde büyütsün.
Son bölümlerde Polat'ın, kızı Elif'ten nasıl zorunlu olarak uzak kaldığını, onu sadece uyurken öpüp kokladığını izliyoruz. Hatta son bölümde 'vatanın, milletin bekası için' öz kızını yine kendinden uzaklaştırmak zorunda kaldı. Sizin de dikkatinizi çekiyor mu bilmem; evlat sahibi olduktan sonra Necati'nin Elif'le birlikte göründüğü o dramatik sahnelerde çok daha inandırıcı bir duygusallık var. 'Baba yüreği' ile oynamak farklı oluyor demek ki...
İşte bu aşamada, bir 'çekincemi' de açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Polat ilk başta Elif'in bir otomobil içinde eşiyle birlikte havaya uçurulduğunu sanıp günlerce acı çekmişti. Memati de evlat acısını derinden yaşadı. Düşmanları, oğlu Mamo'yu öldürünce dünyası karardı. Son bölümde bu kez Kara'nın 2 yaşındaki torununu, bomba ile öldürdüler. Çok rica ediyorum; artık çocuklara kıymayın efendiler!

YENİ KEHANET
Bu köşede sık sık isabetli öngörülerinden söz ettiğim Kurtlar Vadisi: Pusu, son bölümde bir başka kehanette daha bulundu.
Son zamanlarda dış güçler tarafından sürekli komplolarla karşı karşıya bırakılan MİT ve onun başındaki Hakan Fidan için "Yakın zamanda teşkilatı Türk halkının gözünden düşürmek için yeni tuzaklar kurulacak" denildi.
Nedeni ise İhtiyarlar Meclisi'nde şöyle açıklandı: "ABD; Suriye'de Rusya'nın dediğine geldi. Rusya buna karşılık, ABD ve İsrail'in İran'a yakınlaşmasına ses çıkarmayacak.
Ancak bu plandaki tek engel Türkiye. Çünkü istihbarat gücüyle bölgeye hükmetmeye başladı. Eskiden Ortadoğu'daki istihbaratın tek merkezi ABD idi. Bu dengenin bozulmasına izin vermeyecekler.
Türk istihbaratına çeşitli komplolar kurarak, teşkilatı yıpratmaya çalışacaklar."
Umarım Vadi'ciler bu kez yanılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA