Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bravo Sinan!

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programı, Kasımpaşaspor- Beşiktaş maçında sahaya girerek Fernandez'i tekmeleyen ve iki futbolcunun kırmızı kartla oyun dışında kalmasına yol açan taraftar Mustafa Özel'i 'ağırladı'.
Futbol teröristi olmakla suçlanan, daha önce de benzer sabıkaları olduğu iddia edilen birinin, futbol programına 'konuk edilmesi', spor etiği ve habercilik açısından ne denli doğru bir davranış, orası tartışılır. Zira taraftarın içinde bulunduğu eylem, 'kötü örnek' teşkil etmekteydi. Olayın iç yüzünün öğrenilmesi ya da kişinin savunma hakkını kullanması, ona canlı yayında ileri geri konuşma fırsatı verilmesi için tek başlarına bir 'gerekçe' oluşturmamalıydı. Aksi halde her holigan, bu yayından cesaret alarak 'televizyonda görünmek adına' benzer eylemlere girişebilirdi. Yok eğer programın yorumcuları, bu kişiyi canlı yayında 'linç etmek' adına oraya çıkarttılarsa, bunun da holiganizmden bir farkı kalmaz. Nitekim programın yorumcularından Sinan Engin ve Ahmet Çakar da bu 'ağırlamaya' tepki koydular. Sinan Engin en başında stüdyoyu terk edip 'tavrını' net bir şekilde ortaya koydu. Ahmet Çakar da tartışmanın çirkinleştiği anlarda olayın 'yanlışlığını' fark ederek tepki gösterdi. En hayırlısını ise yine Sinan Engin yaptı. Stüdyoya dönüp Mustafa Özel'i kolundan tutarak, "Gel kardeşim, biz çıkalım. Millet burada reklam yaptığımızı filan sanıyor" diyerek taraftarı dışarı çıkardı.
Bana da, televizyonda spor yorumu yapan herkesin en az Sinan Engin kadar 'net' olmasını ummak kaldı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA