Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seçim vaadi gibi

Özcan Deniz'in çektiği Kadim Dostum adlı dizi pek yakında Fox ekranlarında yayınlanacak. Dizinin tanıtım kampanyası ise gerçekten ilgi çekici.
Malum, özellikle Güneydoğu'da çekilen diziler, yöre halkı tarafından zaman zaman protesto ediliyor. Orada yaşayanlar, memleketlerinin yanlış tanıtıldığını ileri sürüp işi set basmaya kadar götürüyorlar. Hatta yapımcılar, bu tepkilerden korunmak için dizideki araçların plakalarında bulunan il kodunu bile 'hayali' hale getiriyorlar.
Kadim Dostum ekibi de son tanıtım klibini hazırlarken bu olaylardan esinlenmiş. Yörede çekimi yapılan dizinin setini iki genç basıyor. Önce başrol oyuncularının yöresel kıyafetlerine takılıyorlar. Diyorlar ki, "Bu kıyafetler ne? Bunlar bin yıllık... Bizim hep böyle giyindiğimizi mi sanıyorsunuz? Bunlar tarihi, folklorik kıyafetlerimizdir bizim.."
Sonra aşiretin ellerine tutuşturulmuş tüfekleri soruyorlar: "Bunlar ne?"
Yönetmen, "Keleş, (Kaleşnikof) ne olacak?" diyor safça. Bizimkiler "Siz bizim caddelerde elinde şu kadarcık çakıyla bile dolaşan adam gördünüz mü?"
Gözü korkan yönetmen hemen savunmaya geçiyor: "Ne yapalım kardeşim, senaristler yazıyor, biz de çekiyoruz..."
Yörenin delikanlıları son dersi veriyor: "Öyle Cihangir'deki kafe-barlarda oturup yazmakla olmuyor bu işler..."
Tanıtım pek iddialı...
Bakalım Özcan Deniz ve ekibi, tanıtımda vâdettikleri 'farkı' ortaya koyabilecekler mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA