Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı tavuk

Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pul biber ekleyin. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Yağı bir tavada kızdırın. Tavuklara tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber
Pul biber

Fındıklı puding
Toz haline getirilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında bir saat bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için, çilek ve toz şekeri robottan geçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1/2 su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı Çilek sos için:
1/2 kg. çilek
1/2 çay bardağı toz şeker

Soğan çorbası
Bir tencereye su ve pirinci koyup pirinçler şişene dek kaynatın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı pirinçli suyla ılıtın ve pirinci tencereye ilave edin. Beş dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
4 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA