Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Un çorbası

Unu ve sıvı yağı bir tencereye koyup un hafifçe sarı bir renk alana kadar karıştırarak kavurun. Ateşten alıp biraz su katarak unla yağı ezin. Tekrar ateşe koyun.
Suyun tamamını katıp karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Boza kıvamına gelince ateşten alın. Üzerine nane serperek servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı et suyu
Tuz
Nane

Simitli börek
Milföy hamurlarını yan yana koyup, merdaneyle birleştirip genişletin. Patatesleri haşlayıp ezin ve ufalanmış peynir ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Milföy hamurunun bir kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın. İkiye bölüp uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Dış kenarlarına bıçakla dilim dilim olacak şekilde kesikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
100 gr. beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın sarısı

Kabak bayıldı
Kabakların kabuklarını kazıyarak temizleyin. Boylamasına ikiye bölün ve içlerini boşaltın. Hafifçe tuzlayıp kenara alın. Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine küp küp doğranmış domates ve hafif ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz ve şekeri ekleyip beş dakika soteleyin. Harcı kabakların içine paylaştırın. İnce kıyılmış dereotu serpin. Suyunu ekleyip 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet kabak
3 adet soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
8 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA