Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginar çorbası

İnce kıyılmış bir enginar ve soğanı tereyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Su, sirke, krema ve tuz katıp 10 dakika pişirin. Ilıyınca blenderden geçirin ve tekrar tencereye alıp kaynatın. Un, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. İnce dilimlenmiş diğer enginarı önce unlu karışıma, sonra galeta ununa bulayarak kızartın. Hazırladığınız çorbanın üzerine koyarak servis yapın
MALZEMELER
2 adet enginar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı ılık su
1/2'şar çay bardağı sirke ve krema
Tuz Üzerine:
1 adet enginar
1'er çorba kaşığı un ve galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Güveçte islim kebabı
Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin. Tuzlu suda bekletip sıkın ve sıvı yağda kızartın. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Üzerine küp doğranmış kabak ve domates, kekik, tuz ve karabiber ekleyip 30 dakika pişirin. Patlıcan dilimlerini küçük güveç kaplarına, kenarlardan sarkacak şekilde döşeyin. Etli harcı pay edip sarkan kısımla üstünü kapatın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet patlıcan
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kekik
2 adet kabak
5 adet domates
Tuz
Karabiber

Rulo sandviç
Lavaş ekmeklerinin üzerine tereyağı sürün. Zeytin ezmesi ve labne peyniri de sürüp üzerine közlenmiş biberi koyun ve rulo sarın. Üzerine iki parmak aralıklarla çöp şiş batırın ve bu aralıklardan dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet lavaş ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
3 çorba kaşığı labne peyniri
4 adet közlenmiş kırmızı biber



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA