Margarini eritip şehriyeyi kavurun. Unu ilave edip birkaç kez karıştırın. Salçayı, ince doğranmış hindi etini ve suyu da ilave edip 15 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce maydanoz ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Tuz ve karabiberini de koyarak servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
150 gr. kemiksiz hindi eti
4 su bardağı su
3 diş sarmısak
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Sebze kızartması
Sebzeleri, sebze soyacağı ile ince şeritler halinde kesin. Harcı yapmak için, soda, un, yumurta, mısır unu, tuz ve karabiberi çırpın. Sebzeleri bu harca bulayıp kızgın yağda kızartın. Dilerseniz taze fasulyeyi haşlayarak aynı yöntemle kızartabilirsiniz. Pazı ve ıspanak yapraklarını da aynı yöntemle kızartmanız mümkün. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç Kızartma harcı için:
1 şişe soda
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı mısır unu
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kıymalı börek
Kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Tereyağı, doğranmış soğan, tuz, karabiber ve şekeri koyup 5 dakika pişirin. Soğuyunca kıyılmış maydanoz ekleyin. Yufkaları sütle ıslatın. İç malzemenin bir kısmını yufkanın ortasına koyun. Kenar kısımları üzerine kapatın. Biraz daha süt serpin. Elinizle büzdürerek uzun şerit haline getirin. İkiye bölüp tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve sütü sürün. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet yufka
1 su bardağı süt İç harcı için:
500 gr. kıyma
3 adet soğan
1 adet kesme şeker
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt