Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem

Haşlama çöp şiş
* 1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı sıcak su
* Tuz ? Karabiber
* Kimyon ? Kiraz domates
Eti yıkayıp tencereye alın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin. Suyunu iyice çekince tereyağı, karabiber, kimyon, tuz ve sıcak suyu ilave edin, beş dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Pişen etleri ve kiraz domatesleri çöp şişlere dizerek servis yapın.

Sosisli kürdan böreği
* 8-10 adet parmak sosis
* 3 adet yufka
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3 dal taze soğan
* 150 gr. beyaz peynir
* 1 çay bardağı kaşar peyniri ? 5 dilim salam
Küp küp doğranmış sosisleri üç yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış taze soğanı ve salamı katıp 1-2 dakika daha kavurun. Harç soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Üzerlerine kalan zeytinyağından sürün. Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın, daha sonra gül şekli verin ve kürdan batırın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Karamelli elma şekeri
* 4 adet yeşil elma
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı su
* 6 çorba kaşığı süt
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* Badem
Toz şeker, su, süt ve tereyağını yapışmaz yüzeyli bir tavada, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Üzerinde köpükler oluştuğunda şekeri ve limonu ilave edin. Karışım açık karamel rengini alınca tavayı ocaktan almadan elmaları karamele bulayın. Üzerlerine kıyılmış badem serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA