Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantar soslu biftek

Etleri ince şeritler haline kesin. Tavaya koyup suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını ekleyip kavurun. Soğan ve mantarları doğrayıp üzerine ilave edin ve beş dakika daha kavurup üzerine un, salça, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Sıcak suyu da koyup 15 dakika pişmeye bırakın. Suyunu çekince sıcak servis yapın.

MALZEMELER
300 gr. biftek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
8 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

***
Ev cipsi
Lavaş ekmeğini şeritler halinde kesip küçük üçgenler yapın. Fırın tepsisine koyup üzerine baharatları ve zeytinyağını ekleyerek elinizle harmanlayın. Daha sonra 200 derecedeki ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişirin. Sosu için verilen malzemeyi bir kapta karıştırın ve fırından çıkan ev cipsini sosla servis yapın.

MALZEMELER
2 adet lavaş ekmeği
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Sosu için:
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı labne peyniri
2 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA