Etleri kuşbaşı doğrayıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine yağ, soğan ve salçayı ekleyip kavurun. Bir su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişirin. İri doğranmış patlıcan ve biberi kızartın. Domatesleri de dilimleyin. Etleri, patlıcan ve biberleri sırayla şişlere dizin. Şişleri fırın tepsisine dizin. Etin suyuna unu koyup bir taşım kaynatın ve şişlerin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
250 gr. kuzu şişlik et
4 adet dolmalık biber
3 adet domates
2 adet patlıcan Sosu için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı karabiber, kekik
1 çay kaşığı tuz
***
Ispanaklı makarna
Makarnayı tuzlu kaynar suda 13 dakika pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırıp içine ezilmiş sarımsakları ekleyerek bir dakika pişirin. Üzerine yıkanmış ıspanak yapraklarını doğramadan koyup beş dakika daha pişirin. Domatesleri, tuz ve karabiberi ekledikten sonra üzerine süzülmüş makarnayı katıp karıştırın.
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
1/2 paket makarna
1/2 kilo ıspanak
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet küçük domates
Tuz, karabiber