Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Püreli biftek
1 parça biftek
15-20 adet Brüksel lahanası
1 adet domates
Tuz,
Kekik Püre için:
3 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayın. Brüksel lahanalarını da suda 5-6 dakika haşlayın. Bifteği yağsız tavada pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. Patatesleri ezin, üzerine sütü gezdirin. Tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Servis tabağına bifteği yerleştirin, üzerine püreyi koyun. Brüksel lahanası ve domatesle servis yapın.

Dondurmalı mereng
4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
4 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet çikolatalı gofret
150 gr. kaymaklı dondurma
Tuz
Yumurta aklarını tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Pudra şekeri ve Hindistan cevizi ekleyip sertleşinceye kadar çırpın. Sıkma torbasıyla tepsiye şeritler halinde sıkın. 170 derece fırında pişirin. Fırını kapatıp içinde 10 dakika daha bekletin. Soğuyan bezeleri ufalayın, ufalanmış gofret ve dondurmayla karıştırın. Küçük kalıplara boşaltın. Soğuttuktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA