Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginar salatası

Enginarlardan birini boylamasına ikiye kesin. Daha sonra her parçayı dörde bölün, tüylü kısmı bıçakla çıkarıp kararmamaları için ikiye bölünmüş limonu tuza batırıp üzerlerine sürün. Diğer enginarı da aynı şekilde hazırlayın. Su, tuz, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı limon suyuyla 15 dakika haşlayın, soğuduktan sonra tabağa alın. Kuşkonmazları iki çorba kaşığı zeytinyağı ve bir tutam karabiberle soteleyip tavadan alın. Aynı tavada küp doğranmış biberleri soteleyin. Enginarın üzerine, kuşkonmaz, soğan ve biberleri, kalan zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Dereotu ile süsleyin.

MALZEMELER
2 adet küçük boy yapraklı enginar
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
10 adet kuşkonmaz l1/2'şer kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet soğan
1 dal dereotu
Karabiber
Tuz

***
Ciğer yahni
Ciğerleri küçük küçük doğrayıp tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını ve ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Baharatı ve irice doğranmış taze soğanı ekleyin. Üzerine bir su bardağı su koyarak 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER 8 KİŞİLİK
2 adet kuru soğan
400 gr. ciğer
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA