Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İncirli turta

İki su bardağı un, tuz ve sekiz çorba kaşığı soğuk tereyağını blenderdan geçirin. Su ekleyip yoğurun. 10-15 dakika dinlendirin. Doğranmış incir, iki kaşık un, vişne ve toz şekeri karıştırın. Cevizi katın. Hamuru ikiye bölüp, açın. İlk parçayı tart kalıbına yerleştirin. İncirli karışımı dökün. Kalan tereyağını parçalara ayırıp üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
9 adet büyük boy incir
2 su bardağı un + 2 çorba kaşığı un
10 çorba kaşığı tereyağı
7 çorba kaşığı soğuk su
10-15 adet vişne
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz


***


Domatesli ekmek tartı
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin. Rendelenmiş kabak, beyaz peynir, yumurta, dereotu, muskat, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayıp, ekmekleri yerleştirin. Kalan dilimleri kabın kenarlarına dizin. Harcın yarısını dökün. Üzerine kiraz domateslerin yarısını dizip kalan harcı koyun. Kalan domatesleri üzerine yerleştin. 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı kiraz domates
10-12 dilim tost ekmeği
2 adet kabak
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 yumurta
6-7 dal kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber


***

Nohutlu patates çorbası
Küp doğranmış patates, doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Suyu katıp karıştırın. Tuz ve kimyonu da ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Haşlanmış nohudu koyup 10 dakika daha pişirin. Küp doğranmış domatesi ve limon suyunu ekleyin, beş dakika daha kaynatın.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Kimyon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA