İki su bardağı un, tuz ve sekiz çorba kaşığı soğuk tereyağını blenderdan geçirin. Su ekleyip yoğurun. 10-15 dakika dinlendirin. Doğranmış incir, iki kaşık un, vişne ve toz şekeri karıştırın. Cevizi katın. Hamuru ikiye bölüp, açın. İlk parçayı tart kalıbına yerleştirin. İncirli karışımı dökün. Kalan tereyağını parçalara ayırıp üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
9 adet büyük boy incir
2 su bardağı un + 2 çorba kaşığı un
10 çorba kaşığı tereyağı
7 çorba kaşığı soğuk su
10-15 adet vişne
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz
***
1 su bardağı kiraz domates
10-12 dilim tost ekmeği
2 adet kabak
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 yumurta
6-7 dal kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
***
Nohutlu patates çorbası
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Kimyon