MALZEMELER
2 adet kırmızı soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
1/2 demet maydanoz, dereotu ve nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Mercimeği, üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyerek beş dakika kaynatın. Altını kapatıp üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Yeniden tencereye alıp dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Mercimeğin üzerine pirinç, mısır, soğan, yeşillikler, kimyon ve tuz ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Fırında balık
MALZEMELER
4 parça fileto şeklinde hazırlanmış lüfer ya da mezgit
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet kabak
Limon, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsakları karıştırın. Balık filetolarını bu karışımın içine koyup her tarafına bulayın ve poşetin içine koyun. Çok ince doğranmış kabak ve havuçları da poşetin içine koyup ağzını kapatın ve üzerine delik açın. Poşeti fırın kabına koyup 200 derecede 35 dakika pişirin.