Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu tavuk şinitzel

MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galata unu
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz
Karabiber
Kişniş

İnceltilmiş tavuk etlerini tuz, karabiber ve kişnişle tatlandırın. İnce bulguru biraz sıcak suyla bir miktar şişirip galeta unu ile karıştırın. Tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın, en son bulgurlu karışımın içine koyup her yerinin kaplanmasını sağlayın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra yağda ya da fırında kızartın.

***
Havuçlu Brüksel lahanası
MALZEMELER

300 gr. Brüksel lahanası
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç

Brüksel lahanalarını yıkayıp üst yapraklarını koparın. Rendelenmiş soğan, zeytinyağı ve dilimlenmiş havuçları zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine Brüksel lahanalarını, dövülmüş sarımsağı ve şekeri ilave edin. Çok az su ekleyerek lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca limon suyu sıkarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA