Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hamsi dolması

MALZEMELER
1 kg. hamsi
3 dal taze soğan
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 su bardağı galeta unu
Tuz

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Bir tavaya sıvı yağı koyup 10-12 hamsiyi kızartın. Balıklar ısınınca dolmalık fıstık, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla beraber blender'dan geçirin. Bir hamsinin temizlenmiş kısmına harcı koyup üzerine bir balık koyun. Tüm balıkları galeta ununa bulayıp kızartın.

Tava böreği
MALZEMELER
2 adet yufka
1 adet sivri birer
2 adet haşlanmış patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
Tuz
Karabiber

Havuç ve patatesi rendeleyin. Soğanı ve biberi doğrayın. Bunları tuz ve karabiberle karıştırın. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkalardan birini yağlı karışımla ıslatın, diğer yufkayı üzerine koyup tekrar yağlı karışımla ıslatın. Üzerine patatesli harcı yayıp rulo yapın. Buzdolabında iki saat bekletin. Dolaptan alıp dilimleyin ve yağsız tavada kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA