Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu köfte

MALZEMELER
1/2 kg. köftelik bulgur
2 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Kimyon
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı

Soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, kıyılmış ceviz ve baharatları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Bulgurun üzerine bir miktar su serpin. Salça ilave edip azar azar su ekleyin, yoğurarak bulguru yumuşatın. Patatesi de ilave ederek yoğurun. Bir tepsiye karışımın yarışını koyup yayın, cevizli soğanı ekleyin. Üzerine kalan bulgurlu karışımı top top koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, dilimleyerek servis yapın.

Kereviz çorbası

MALZEMELER
2 adet kereviz
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
3 su bardağı su
1-2 dal kereviz yaprağı

Kerevizleri soyup kararmamaları için limon suyu ile ovun ve rendeleyin. Tereyağını bir tencereye koyun, üzerine un ekleyip biriki dakika kavurun. Süt ve suyu tencereye katıp çırpıcı ile iyice karıştırın. Kerevizleri ilave edip 15 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. Taze kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA