MALZEMELER
300 gr. balık fileto
8 adet kiraz domates
2 adet sivri biber
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
Biberleri iri iri doğrayıp domatesleri ikiye kesin. Balık filetoyu da kuşbaşı doğrayıp sırayla çöp şişlere dizin. Şişleri fırın kabına koyun. Zeytinyağı, limon suyu ve kekiği çırpıp şişlerin üzerine dökün. Üzerine defne yapraklarını da koyup 200 derecedeki fırında pişirin.
Bademli kurabiye
MALZEMELER
1 çay bardağı kıyılmış çiğ badem
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tereyağı, yumurta, toz şeker ve bademlerin yarısını karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur yapın. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta akı sürün. Kalan bademleri üzerine serpin. 170 derecedeki fırında pişirin.