Elmayı küp doğrayın. Hamur içini, toz şeker, tereyağı, süt, tuz, bir bütün yumurta ve bir yumurta sarısını blender'da çekin. Un ve kabartma tozunu da katıp yeniden çekin. Üzerine elma ve mısırı ekleyip harmanlayın. Muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde harcı paylaştırın. Ceviz, toz şeker ve tarçını blender'dan geçirip üzerine serpin. Fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı tane mısır
1 adet ekşi elma
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
75 gr. tereyağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
1/2 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
SAFRANLI PİLAV
Tavuk etini haşlayıp suyunu süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında bademleri kavurun. Üzerine pirince ekleyip beş dakika kadar kavurun. bezelye, zencefil ve tuzu ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp kısık ateşte pişirin. Didilmiş tavuk eti ve fıstığı ekleyip karıştırın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
Safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
50 gr. Antepfıstığı
Tuz
EKMEK TATLISI
Sütü tencereye döküp içine şekeri, çekilmiş ekmeği ekleyin, karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ıslatılmış bir kalıba dökerek soğumaya bırakın. Havuçları rendeleyin, üzerine şekeri serpip bir taşım kaynatın. İçine suyla açılmış nişastayı döküp karıştırarak kaynatın ve soğumuş tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER
10 çorba kaşığı şekeri
10 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek
1 litre süt
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
2 adet havuç
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su