Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Sporumuzda yeni sayfa

2000, 2004, 2008 ve 2012 olimpiyat oyunları için üst üste adaylık başvurusu yapmış ama mutlu sona ulaşamamıştık.
2020 adaylık başvurusu açıklamasının bizzat Başbakan tarafından yapılması ve açıklama sırasında devletin, projenin topyekün arkasında olduğu mesajının verilmesi önemli. İstanbul bu kez, en güçlü adaylardan biri. Rakiplerden Roma ve Madrid'in Avrupa'yı saran finansal kriz; Tokyo'nun da yakın dönemde yaşadığı deprem felaketi dezavantajları var.
Ben bu adaylık sürecinde en büyük avantajımızın, genç ve dinamik bakanımız Sn. Suat Kılıç olduğunu düşünüyorum. Türk futbolu kaosta olmasına rağmen, göreve geldiğinden bu yana müthiş pozitif işler yapıyor. Sayın bakana önerim; olimpiyat adaylığı süresince, Çin'in ev sahipliği yaptığı, 2008 olimpiyatlarına ulusal sporcu yetiştirme sistemini ciddi şekilde etüt ettirmesi. Sadece adaylık değil; kendisinin döneminde, sporcu yetiştirme anlamında da büyük atılımlar yapacağımıza, yürekten inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA