Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Futbolun sırlı dünyası

Kitabın adı 'I Am the Secret Footballer'.
Bir süredir, İngiltere'de en çok satanlar listesinin tepelerinde geziniyor.
Yazarı belli değil. Birkaç kişi haricinde kimliğini bilen yok. Sadece Premier League'de iki takımda forma giydiğine ilişkin bilgi mevcut.
Bir de kitabın başından sonuna kadar, yer ve kulüp ismi vermeden anlattığı hayat hikâyesinden yakalanacak ipuçları...

BİRKAÇ SEÇENEK VAR
Peter Crouch olduğunu düşünenler de var, Wayne Bridge de... Phil Neville, Kevin Nolan ve Dave Kitson da diğer kuvvetli adaylar. Anlattıkları; futbolun önündeki gösterişli sihir perdesini tamamen kaldırıyor.
Kitabın başında altyapı hocaları alıyor nasibini anlatılanlardan. Harcanan milyonlarca paund'a rağmen, izleme komitelerinde hocaların nasıl başına buyruk hareket ettiğini, kişisel çekişmelerin nasıl profesyonelliğin önüne geçtiğini anlatıyor.
Sıra teknik direktörlere geliyor.
Bizim dışarıdan 'formsuz olduğu için yedektir' diye anladığımız durumların bazılarında çok önemli ego savaşları yaşandığını anlatıyor.
Hatta bir seferinde sırf bir arkadaşının doğum günü partisine gittiği için kadro dışı bırakıldığını, teknik direktörün bunu yaparken kendisini kenara çekip "Bir bira da bana ısmarlasaydın her şey farklı olurdu" diyerek dalga geçtiğini belirtiyor.
Kitapta medya-futbolcu ilişkisine yönelik önemli detaylar da var. Bazı skandalların nasıl gizlendiği, bazı durumların nasıl abartıldığı... Hatta bazı ünlü futbolcuların medyayla arasını iyi tutmak için çevirdiği numaralar da var. Menajerler, ortada dönen büyük paralar, taraftar dernekleri ve o örnek sporcuların kötü yönleri de kitabın diğer bölümleri.

BİZDE DE YAZILIR MI?
Yarın bir gün benzer bir kitap bizde de yazılsa da, endüstrinin iç yüzünde neler dönüyor öğrensek; fena mı olur?
Sizin adaylarınız kim olurdu bilmem ama ben bazı isimlerden bazı gerçekleri fena halde öğrenmek isterdim...
Sergen Yalçın... Huzursuz muydu, çok mu başına buyruktu? Neden gittiği yerlerde barınamadı? O mu yeteneğine, yoksa Türk futbolu mu ona yazık etti?
Hakan Şükür... Takımın maddi sorunlarla boğuştuğu dönemlerde perde arkasında neler yaşandı? Hep kulis yapmakla, hizip yaratmakla suçlandı; aslı astarı var mıydı?
Aykut Kocaman... Efsane olduğu Fenerbahçe'den apar topar gönderilmesine yol açan duruma nasıl gelindi?
Sizin listenizde kimler olurdu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA