Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

İlaç dolabında Aspirin olsam

Bendeniz tam bir ilaç severim. Eczaneye girdiğimde neredeyse şekerci dükkanındaki çocuk gibidir iştahım. Neşeyle rafları süzerim: 'Hmmm ne lazımdııı? Hah! Ağrı kesicim bitmek üzere. Bi de bi deee... Kas gevşetici! Havalar serinledi, ben grip ilaçlarını şimdiden stoklayayım. Vitaminin 29 harfini tamamlayayım vs..."

HER HASTALIĞA ÇARE VAR
Bu ilgim ve sevgim nedeniyle de evimde minik bir eczane barındırırım. Eş-dost, herkes bunu bilir. Benim evimde başınıza ne gelirse gelsin, ilacı hemen hazırdır. İster arı soksun, ister eliniz yansın, ister migreniniz tutsun, isterse boynunuz tutulsun. Mide ağrısı, kalp spazmı, zehirlenme ve hatta delirme! Hepsinin ilacı vardır bende. Bütün bunları marifetmiş gibi yazmıyorum tabii. Ama işte elimde değil. Benim minik eczanem tam tekmil dolu olmazsa içim rahat etmiyor. Kendimi güvende hissetmiyorum. Hiç kullanmasam da o ilaç kutusu illa ki ağzına kadar dolu olacak. Aslında şimdi bunları yazarken düşünüyorum da, her arızanın temeli gibi bendeki bu araz da çocukluğuma dayanıyor olabilir. Çok marazlı, çocukluğu hastanelerde geçen bir çocuktum çünkü ben. Uzuuun süren ağız ve diş tedavisi, ardından 12 yaşında tanısı konan migren, sinüzit, faranjit, alerji, anaaam daha da neler neler... İlaçların içine doğdum desem yeridir. Okulda aşı günlerinde ben gönüllü olarak hep ilk kolunu zımbalatan olurdum. Hâlâ da iğneden, serumdan hiç korkmam. Alışmış artık bünye. Ayrıca şu da var, dermanı varsa o derdin, niye çekeyim ki!

İÇMEYENE ŞAŞIRIYORUM
Hani bazıları baş ağrısından kıvranır ya da gripten yatak döşek yatar ve ısrarla "İlaç kullanmayı sevmiyorum ben" deyip kimyasal tedaviyi reddeder ya... Bu da en az benim ilaç yutma merakım kadar garip bence. Tabii bir de acı kayıplarım olabiliyor. Raflardan toplatılan ilaçlar yani. Mesela benim zayıflamaya yardımcı ilacım, canım ilacım... Bilinçsiz kullananlar nedeniyle ilacın adı kötüye çıktı ve sonunda Türkiye'de satışı durduruldu. O gün benim yas günümdü. Sürekli kullandığım bir antidepresanım var mesela. Allah muhafaza günün birinde onun da başına aynı şey gelirse, hepinizin vay haline. O zaman beni ağızlıkla dolaştırmanız lazım! Şimdiden uyarayım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA