Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ah bu şarkıların gözü kör olsun

Her şarkı bir anı. Her şarkı bir bakış. Her şarkı bir aşk. Her şarkı bizden bir hal. Her şarkı birileri demek bize... Eski dost gibidir şarkılar... Hele beklenmedik anda karşılaşınca bütün anılarla, bütün duygularla, bütün keşkelerle, bütün pişmanlıklarla, bütün güzelliklerle selam ederler insana. Ayrı dünyaları üç dakikalık bile olsa birleştirme büyüsüne sahiptir şarkılar. Dost kokar, omuzunda ağlatır, durduk yere ayaklandırıp sağa sola sallandırır, geçen zamanın farkına vardırır. Şarkılar bizim hikayemizi anlatır.

DJ TWEET BABA MAZHAR
Pazar günü hava güzel herkes dışarıdayken, ben evde eskilerden kurtulma çabasındaydım. Giymediğim kıyafetleri, biriktirdiğim kağıtları, ıvır zıvırları atıyordum. Bilgisayarıma göz attığımda Mazhar Alanson' un DJ'lik yaptığını gördüm. Hatta kendine isim bile koymuştu; DJ Tweet Baba! Nefis şarkılar yolluyordu Twitter ahalisine Mazhar Abi. Gece oldu, tekrar bilgisayarın başına geçtiğimde Mazhar Abi "Hadi bakalım Ayşe, patlat bir şarkı da havamızı bulalım" dedi. Önce hangi şarkıyı göndereceğimi bilemedim. Mazhar Abi, "Çocukluğunda sevdiğin şarkıları, evde çalan şarkıları yolla bize" dedi. Aaa! Yani resmen bana diyor ki; "Hadi kızım 2 Mayıs 2010'dan kalk git 80'lere, çocukluğuna..." Kolay şey mi inmek çocukluğa? Bunun adı terapidir. Sadece gülmek yoktur, ağlamak da vardır, çünkü şarkılar öyledir. Tam kaçmak istediğin yerden yakalarlar adamı. Önce kaçak dövüştüm haydi gelsin neşeli neşeli 'Kool and The Gang'ten 'Celebration'. Peşine, çocukluğumda en delirdiğim şarkılardan MFÖ'nün 'Deli Deli Kulakları Küpeli'si. Tabii Mazhar Abi uyanık! "Pişşt olmaz öyle kenardan kenardan, adam gibi çalacaksan çal, çocukluk yıllarının şarkılarını. Çal hadi bakalım" dedi. Ve Ayşe FM mecburen mecburiyetten yayına girdi. İlk şarkı tabii ki Chicago'dan 'Hard To Say I'm Sorry'. Çocuklar ve şarkılar ne acayip değil mi sevgili okur... O küçük boyuma bu şarkıdan ne anlıyorsam artık zırıl zırıl ağlardım; böyle göğsüme bir şey çökerdi. Mazhar Abi, "Seni gidi romantik seni" dedi. Eh 'Ayşe The Doğuştan Romantik', hâlâ bu huyumu geçiremedi hiçbir lekeçıkarıcımatik. Peşine taktım Carpenters'dan 'Close To You'yu. Çocukken en zıp zıp zıpladığım şarkılardan diğer ikisi neydi? George Harrison 'I've Got My Mind Set On You' ve Diana Ross'tan 'Baby Love'.

BÜTÜN KIZLARIN MARŞI
Sonra geldi ortaokul yılları Alannah Miles diye bir hatun vardı. Uzun boylu, kıvırcık saçlı, kocaman sesli. Şarkısı; 'Black Velvet' . Kadına da klibine de şarkıya da hastaydım... Saçlarım onun gibi kıvır kıvırdı da boydan kaybediyordum maalesef. Tabii ki 'Bangles- Eternal Flame' o devir bizim kızların marşıydı. Bu şarkıda ağlamayan kız kalmamıştı. Hatta Galleria'da açılan Fame City'de stüdyoya girip kaydetmiştik. O kayıtlar şimdi nerede ola ki? Bu da ilk kanka şarkım; Roxette- 'Listen To Your Heart'... Hazırlıkta mıydım, orta birde mi? Vay bee ilk kankam Emine ile odaya kapanıp saatlerce Roxette dinlerdik. Ne anlardık, neyi kovalardık hala bilemiyorum. Eh! Sarı saçlarından kendisi suçlu yakışıklı Jason Donovan gerçeğini inkar edersek de taş oluruz maazallah! Sırf onun yüzünden okuldaki sarışın çocuğa aşık olmuştum, adı neydi? Bora galiba... O zaman, Kylie Minogue'la düeti 'Especially For You' gelsin. O halde hemen peşine bir de Patrick Swayze 'She's Like The Wind' takalım, nostaljiye doymayalım. Ah o saçları ve de kasları ve de bakışları ah ah Partrick abi ah! Gördüğünüz gibi Joy FM gibiyim maşallah! O halde çikolata renkli olmayan şarkıcı Kenny Rogers söylesin ' We've Got Tonight'.

AYŞE FM DEVAM EDECEK
Ve ve ve o dönemin en damar şarkısı Sinead O'Connor'dan 'Nothing Compares To You'. Gerçi şarkının ne demek istediğini, doktorunun neden kızın aşkına karıştığını anlamam falan yıllar aldı ama olsun, besbelli ciddi bir durum söz konusuydu. Özel radyolar ilk açıldığında en favori şarkıları; Jon Secada 'Just Another Day Without You' ve Terence Trent D'arby'den 'Sign Your Name' derken büyük finali devrin romantiği Glenn Mederios- 'Nothing's Gonna Change My Love For You' ile yaptım. Özetle, Twitter ahalisi olarak evimizden kalktık çocukluğumuza, ergenliğimize gittik. Ah bu şarkıların gözü kör olsun mu? Yok olmasın! Ah bu şarkıların canı sağ olsun! Sadece beklemedik bir anda çıkıp gelmesinler, hazırlıksız yakalamasınlar bizi. Anılar bazen tokat gibi oluyor, bazen gülümsetiyor da ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Ha unutmadan, bu Ayşe FM işini pek sevdim, sanırım her pazar gecesi Twitter'da eskilere gideceğim. Beklerim efendim. Hem bu sefer hazırlıklıyım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA