Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kim bu 'hipster'lar?

'Hipster'lar sazı eline almışken; onları tanımayanlar, bilmeyenler, "O da ne ola?" diye şaşkın şaşkın bakanlar için hizmette bulunalım dedim.
İstanbul
eğlence hayatı canavarı, konunun bilirkişilerinden ve aynı zamanda Aktüel yazarı Mert Vidinli'nin Aktüel'deki 'Hipster' yazısını köşeme taşımaya karar verdim. Bakalım neymiş?
Olmaya değer miymiş?
"Şehrin yeni salgını hipster olmak! Aslına bakarsan 40'lardan kalma bir akım şimdilerde gençliğin yeni silahı... Camsız kemik çerçeveli, skinny pantolonlu, gömleğin son düğmesine kadar ilikli, hafif beyefendilikten çalma, biraz da 'nerd'lük esintisi taşıyan gençler...

MUTLAKA FİT KALACAKSIN
Öyle "Ben nasıl olurum?" diye düşünme; açlıkla terbiye edilip, zayıf kalacaksın, cebindeki parayı renkli pantolonlara yatırıp, vücudunu sarıp sarmalayacaksın ama en önemli özelliği fit mi fit olacaksın! Birkaç hafta sakal bırak, hafif şekillendiriver her şeyi, sakin bir ruh hali ile de reddet!
Vintage mağazalar artık her yerde, hemen ne var ne yok alakasız edin. Unutmayın hipsterlar için vintage mücevher değerinde...
Kızlar! Mutlaka tütün sarmayı öğrenin; gece kulübünde, sohbet esnasında erkeğinizin gözüne değil, tütünüze odaklanın. O sırada Küba tütünü saran kadın misali havalısınız... Kareli gömleklerinizi en son ilkokulda bıraktınız biliyorum ama hipster olmak istiyorsanız, hemen ortalığa çıkarın. Yine daracık olacak benden söylemesi...
'Şapkasız çıkmam abi' sloganını benimseyin!
Hipster teknolojiden uzak yaşamamalı; son model cep telefonu kullanmalı.
Artık espadrilleri bir tek yazın değil, kışın da giyin... Dedenizin arşivinden bir parça alın; ne olduğunun önemi yok, aksesuvar nitelikli olursa harika olur. Arkadaşlarınıza onun bilinmeyen tarihi ile bol bol hava atabilirsiniz.
İyi bir hipster olmak istiyorsan 'Garden State', 'Eternal Sunshine of Spotless Mind', 'Once' filmlerini izlemeye başlayın, ardından belgesellere geçin ve adı sanı duyulmamış Indie müzik gruplarını dinleyin. Başta zevk almasanız da bu yolda ilerlemek istiyorsanız bunu yapın!"
Bu arada unutmayın; en yakın arkadaşınız da garip giyinimli blogger'lar olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA