Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cine5 potansiyeli olan ama küstürülmüş bir futbol yıldızı

Uzun süredir TMSF'nin elinde bulunan Cine5 kanalı, 40 milyon dolar muhammen bedelle 31 Ocak'ta tekrar satışı çıkarılıyor... İhaleden çıkacak sonuç yine meçhul! Cine5 ile sadece El Cezire'nin ilgilendiği söyleniyor... Cine5'in eski parlak günlerinden çok uzakta olduğu bir gerçek ama ben bu büyük düşüşe rağmen kanalın önemli bir marka değerinin olduğuna inanıyorum. Bugün sokakta kime sorsanız Cine5 hâlâ ilk akla gelen TV kanalları arasında yer alır. Çünkü Cine5 markası, insanların kafasına kazındı. Bir dönem Cine5 dekoderine sahip olmak statü göstergesiydi. Cine5, futbol ve sinema yayıncılığı denince ilk akla gelen kanallardan biriydi. Bir marka yaratmanın nasıl zor bir süreç olduğunu uzun uzadıya anlatacak değilim ama bugün Cine5'in ölüsünün bile büyük paralar harcanan birçok kanaldan daha yüksek marka değerine sahip olduğuna inanıyorum. Yeni bir kanal kurup sıfırdan bir marka yaratmakla, insanların belleğine kazınmış bir markayla yeni bir sayfa açma arasındaki maliyet farkına ekonomi yazarları kafa yorsun... Fakat bu hesap kitap işinde, Cine5'in Türkiye'de ulusal yayın yapma hakkına sahip 12 kanaldan biri olduğu es geçilmemeli... Bu çok önemli bir ayrıcalık!

TRANSFERE DEĞER
Daha basit bir örnek vereyim. Cine5'i kulübüyle sorunlar yaşayan, taraftara küstürülmüş ve değerinin düştüğüne inanılan bir futbol yıldızına benzetebiliriz. Elden çıkarılmak istenen futbol yıldızları transfer dönemine yakın daha çok oynatılır ve kendi piyasasını oluşturmasına fırsat tanınır. İşte bu fırsat Cine5'e tanınmadı. Uzun yıllar çok yanlış yönetildi ama hâlâ onda bir potansiyel var. Benim gözümde Cine5 transfer edilmeye değer bir futbol yıldızı. İnşallah bu gerçekleri birileri görür ve devlet bu işten en az zararla ayrılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA