Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Muhteşem plan!

Taylan Biraderler, 'Muhteşem Yüzyıl'a karşı oluşan tepkilerden dolayı yapılan 'balans ayarından' rahatsız.
Bu yüzden de sezon sonunda, TV'ye ara verip yine asıl işleri olan sinemaya dönecekler. Bu yaz film çekmeye yoğunlaşacaklar.
Peki dizi ne olacak? Ortada iki çözüm yolu var: Ya dizi Haziran'da tamamen bitecek ya da sadece yurt dışı için çekilmeye devam edecek çünkü bu dizi, deyim yerindeyse altın yumurtlayan tavuk.
Yapımcı Timur Savcı, bu tavuğu kesip kesmeme konusundaysa kararsız çünkü 42 ülkede yaklaşık 200 milyon kişi tarafından izleniyor bu dizi.
Dizinin yurt dışı yayın haklarından elde edilen gelir de müthiş. Türk Hava Yolları'nın uçaklarında göstermekten vazgeçtiği 'Muhteşem Yüzyıl', bundan sonra Emirates Airlines'ın uçaklarında gösterilecek. Geçtiğimiz yıl 33 milyon kişi taşıyan bir havayolu şirketinin diziyi gösterecek olması bile bu yapımın gücünü ortaya koyuyor.
Yani dizi Türkiye'de gösterilmese bile çok rahat yoluna devam eder.

SAVCI'NIN ZOR KARARI
Dizinin Türkiye finali için, bir sinema filmi çekileceği söyleniyor. Ancak böyle bir adım da, yabancı ülkeler için çekilecek bölümlere zarar verebilir.
Sinema filmi seçeneği, sadece dizi tamamen yayından kalkarsa düşünülecek!
Dizi sadece yurt dışı için çekilirse Savcı'nın oyuncuları ikna etmesi gerekiyor. Aslında bu noktada çok sorun yaşanacağını düşünmüyorum, oyuncular paralarını aldıkları sürece devam ederler. Oyuncular için önemli olan istikrardır. Kadroya uluslararası oyuncular alınabilir.
Dizinin sadece yabancı ülkeler için çekilmesinin önündeki en büyük engel ise duygusal faktörler. 'Muhteşem Yüzyıl'ın Türkiye'de değil ama yurt dışında gösterilmesi ülke adına bir prestij kaybı olur.
Bu noktada Savcı'ya, diziye yabancılar için devam etmemesi yönünde de baskı yapılabilir. Savcı için zor bir karar; en kötü ihtimal yurt dışında bile iki sezon daha devam edecek bir diziyi bu kadar kolay toprağa gömer mi?
Tabii bu tüm bu yazdıklarım birer iddiadan ibaret. Ya yazımdaki iddialar doğru bile olsa yalanlanacak ya da konu hakkında taraflar tamamen sessiz kalacak! Buna rağmen 'Muhteşem Yüzyıl'ın kuş uçurtulmayan setinin derinliklerinden gelen fısıltıları paylaştım sizlerle. Çünkü o fısıltılar, 'Hürrem'in namaz kılacağını da ilk bu sütunda yazılmasını sağlamıştı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA