Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mario Götze ne yapar?

Dortmund'un futbol sihirbazı Mario Götze'nin sözleşmesinde, '37 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesi vardı. Ve Bayern Münih bu parayı ödeyip Mario'yu aldı. İspanyol takımlarını dörtleyen Bayern ve Dortmund'un, Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşma olasılığı yüksek!
Böyle bir finalde Götze'nin Bayern'e karşı nasıl bir performans sergileyeceği ise daha şimdiden merak konusu!
Dünya sporunu yakından takip eden, Hürriyet Ekler'in 'Ayaklı Google'ı Alp Ulagay'la bu konuyu konuşuyordum.
Alp, "O maçta kötü oynarsa; parlak kariyeri daha başında büyük yara alır. Götze, böyle bir finalde hayatının futbolunu oynar. Alman disiplini ve iş ahlakı da bunu gerektirir" dedi ve 1983'te ligin bitmesine beş hafta kala Fenerbahçe'den Trabzon'a satılan Osman Denizci'nin öyküsünü hatırlattı.
Bakın Denizci o günlerde neler yaşadığını bir röportajında nasıl anlatmış: "Yaşadıklarımı, Allah hiçbir futbolcuya yaşatmasın diyorum. Şampiyonluk virajına kafa kafaya girdiğiniz en büyük rakibinize satılmışsınız. Stankoviç bana forma vermekten çekiniyordu.
Karakterimi bilmesine rağmen bazı arkadaşlarım, hatta taraftarlar bile bu kuşkuyla bakıyorlardı.
Son hafta Bursa'ya şampiyonluk maçına çıkarken Stankoviç; Ali Şen'in yanına giderek, 'Osman'ı oynatmayacağım.
Acaba bir şeyler yapar mı diye kuşkulanıyorum' dedi. Şen, 'Osman karakterli çocuktur, korkma oynat' dedi ve sahaya çıktım. İkinci golü atarak bu maçtan alnımın akıyla çıktım.
Yapmam gereken de buydu."
O golden sonra da Osman Denizci 'Delikanlı Osman' diye anıldı zaten.
Mario Götze de delikanlılığını gösterecektir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA