Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Doping rezaleti

6 Mayıs'ta 'Doping listemiz kabarıyor, men cezaları olimpiyat adaylığımıza darbe vurabilir; Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi istifa etmeli' diye yazmıştım.
Daha sonra Akdeniz Olimpiyatları'ndaki doping skandalları ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili yazan başka yazarlar da oldu. Hıncal Abi (Uluç) doping skandallarıyla ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.
Ama spor basını ve devlet hep uyudu.
Ta ki ünlü İngiliz gazetesi The Telegraph, 'Türkiye'nin, tarihinin en büyük toplu doping organizasyonuyla karşı karşıya' manşetini atana kadar! Şimdi uyansak kaç yazar?
Haberde en az 30 sporcumuzun daha tehlike altında olduğu, 'B' numuneler de pozitif çıkarsa; olimpiyatlar da dahil birçok organizasyonun elimizden uçacağı yazıyor. Çünkü 'sistemli doping' yapmış ülke damgası yiyebiliriz!

UYARMA , ÖNLEM AL!
Sporcuları doping yapan federasyon başkanlarından hiçbiri istifa etmedi!
Mehmet Terzi dopingli sporcu sayısının artabileceğine dair uyarıda bulunmuş. Yahu senin görevin uyarmak değil, önlem almak. Önce istifa et; birçok atletin dopingli çıktı. Elbette sporcu sorumlu ama dopingli sayı artınca, baş sorumlu federasyon olur.
Dünya bu doping skandalını konuşurken devleti temsilen kim açıklama yaptı dersiniz? Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün.
O da suçu ödül sistemine atmış.
Eğer 'sistemli doping' yapan ülke damgası yersek ve bu yüzden olimpiyatları kaybedersek ne olacak?
Yazık değil mi onca emek ve paraya?


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA