Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Casus 'Angry Birds'

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile İngiliz dijital istihbarat kurumu GCHQ'nun, akıllı telefonlara yüklenebilen 'Angry Birds' gibi oyunlar ve uygulamalar sayesinde kişisel bilgilerle ilgili veritabanı oluşturduğu iddia edildi.
Bu iddia The Guardian'dan gelince ve gazetenin haber kaynağı da NSA'in eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı belgeler olunca, haber büyük önem kazanıyor.
ABD; Google, Microsoft, Apple ve Facebook verilerine zaten ulaşıyor, 'Angry Birds' casusluğu yapmış çok mu!

PANDOR A'NIN KUTUSU!
Cem Yılmaz "Oğlum, CIA bizi izliyormuş!" diye geyik yapadursun; internete giren, Google'da arama yapan herkesin kişisel bilgilerine ulaşıldığı aşikar. Doğal olarak 'CIA, 'Angry Birds' oynayan normal vatandaşın bilgisini ne yapsın?' sorusu geliyor akla.
Evet, gerekli kişiler üzerinde istihbarat yapılır ama asıl tehlike şurada: Google'da yapılan aramalarda, cinsel tercihlerinizden ilgi alanlarınıza kadar her tür bilgi kayıt altına giriyor.
Bugün 10 yaşında 'Angry Birds' oynayan bir çocuk yarın siyasete atılabilir, devlette önemli mevkilere gelebilir, hatta Türkiye ya da ABD başkanı bile olabilir. İşte o zaman, Google'daki çetelesi önem kazanır.
Rusya neden kendi iPhone'unu üretiyor? Çin neden Google yerine kendi arama motorunu kullanıyor?
Bu mevzu derin. Google, geçtiğimiz yıl robot üreten sekiz şirketi aldı. En son aldığı şirket ise yapay zeka geliştiren DeepMind.
Aklınıza, 'Terminator' filmindeki robot üreten SKYNET şirketi geldi değil mi? Filmde makinelere karşı insan direnişinin lideri 'John Connor'dı. Bugün 'Angry Birds' oynayan 10 yaşındaki bir çocuk, belki ileride Google'a karşı savaşacak!
Yazı iyice fantastik boyutlara ulaştı, farkındayım ama şu bir gerçek: Çağımızda Pandora'nın kutusu internet ve o kutu açıldı bir kere...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA