Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz'ın en iyi filmi!

"Pek Yakında kırıp geçirdi, şöyle gülücez böyle gülüciz şeklinde duyurusu yapılmadan birinci ağızdan duyunuz! 'Hokkabaz' gibi. Onun komiği ;)" Cem Yılmaz'a ait bu tweet. Yılmaz'ın en iyi filmi hangisi diye sorsam; 'G.O.R.A.', 'A.R.O.G.' diyenleriniz çoğunlukta olur herhalde. Bence en komiği değil ama en iyisi 'Hokkabaz'. Çünkü Yılmaz 'Hokkabaz'da, yıllar geçse de keyifle izlenen Yavuz TurgulŞener Şen A.Ş.'nin klasiklerine yakın bir sinema dilini tutturmuştu. Keşke Yılmaz hep 'Hokkabaz' tarzı filmler çekse diye düşünürdüm. Tabii sinema sektörünün ve genel izleyicinin beklentileri var. Yılmaz'dan hep çabuk tüketilen, sadece güldürmeye endeksli filmler beklendi ve Yılmaz da bu beklentilere cevap verdi. Ama Yılmaz bir Şahan Gökbakar değil; pop-corn komedilerinde bile hep sinemayı yedinci sanat yapan inceliklerin izinde gitmeye çalıştı. Bir tatil köyüne kapanıp ucuza film çekmedi! İnanıyorum ki, bundan sonra Yılmaz daha kalıcı işlere imza atacak!

'PEK YAKINDA'
30 Mart 2013 tarihinde şöyle yazmışım: 'Cem Yılmaz, bu kez züğürt sinemacıların film çekme serüvenini anlatacak... Belki de Yavuz Turgul'un 'Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni'ne de atıfta bulunan bir film izleyeceğiz; kim bilir... Turgul'un bu unutulmaz klasiği, büyük olanaksızlıklarla çekilen bütün Yeşilçam filmlerine saygı duruşu niteliğindeydi. Yılmaz'ın yeni filmi de aynı rolü günümüzde üstlenebilir.' Cem Yılmaz geçenlerde 'Pek Yakında' için şu tweet'i yazdı: 'En sevdiğim filmlerden 'Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni'nden ilham aldım. Yavuz Abi'mizin beni çok etkilemiş bir filmidir. Güzel film.' Tahminim tuttu galiba. Müthiş bir film bizi bekliyor demektir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA