Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sinema fiyatları

Vatan gazetesinden Meltem Kara, Türkiye'deki sinema bilet fiyatlarıyla ilgili güzel bir araştırma yapmış. Bilet fiyatları ortalama 10.38 liraymış. Asıl şaşırtıcı olan; İstanbul'daki fiyatlar arasındaki dengesizlik. Örneğin; bir sinema bileti İstanbul'da Metroport'ta yedi TL, Demirören AVM'de ise 10 TL. İstinyePark, Zorlu Center ve Nişantaşı City's'de ise 21 TL. 3D gösterim olunca 24 TL.
Tamam, insanlar bazen mekanın kendisi için fazla para ödemeyi göze alıyor, kolay ulaşacağı salonları tercih ediyor, bazı salonların koltukları daha kaliteli vs... Ama sinema salonu bu yahu, içeri giriyorsunuz, ışıklar sönüyor ve her yerde aynı filmi izliyorsunuz. Arada bu kadar büyük uçurum olmamalı.
Demirören AVM de Kurtköy'de değil ki, Beyoğlu'nun göbeğinde!
Dört kişilik bir aile, İstinyePark, Zorlu Center ve Nişantaşı City's'de 3D bir film izlese sadece biletlere 96 TL öder. Hadi canınız patlamış mısır, kola çekti, eğlenmeye geliyorsunuz, kasmak olmaz, onlara da 40 TL ödersiniz. Yol masrafı da minimum 20 TL tutsa… Dört kişilik bir ailenin toplam sinema masrafı 156 TL'ye çıkıyor.
Neden zenginler de korsan DVD izliyor sanıyorsunuz! Evde 3 TL'ye DVD izle, 50 kuruşa da mısır patlat, oh mis.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA