Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Soma'ya destek olmayın!

Evet, yanlış okumadınız; bunu da yazdılar! Hürriyet yazarı Melis Alphan, Twitter'a şöyle yazdı: "Bu yardım kampanyalarına destek olmayın şimdilik. Deprem gibi değil; insanların evi barkı var. Yapacağınız yardımlar sadece hükümetin ekmeğine yağ sürüyor. Ve uzun vadede mağdurlara zararı dokunacak."
301 madenci hayatını kaybetmiş, çocuklar babasız kalmış, o madenin ne zaman açılacağı belli değil. Kocalarını kaybeden eşler daha yas bile tutamadan geçim derdine düşmüş, Melis Hanım, "Yardım etmeyin... Deprem gibi değil; insanların evi barkı var" diye yazabiliyor.
Melis Hanım, o evlerin Beşiktaş'taki gibi 2 bin liraya kiraya verilebileceğini düşünüyor herhalde! Ne zaman yardım edeceğiz, o da belli değil. Vakti gelince Melis Hanım söyleyecek herhalde.
Ne yani yardım etmek için ayrıca deprem olmasını, evlerin yıkılmasını mı bekleyeceğiz?

BU NASIL MUHALEFET?
Yardım yaparsak hükümetin ekmeğine yağ sürermişiz! Nasıl olacak bu? Yahu devlet Suriyeli'ye, Somalili'ye yardım ediyor da, 301 madenci aileye mi yardım edemeyecek. Gerekli yardımların yapılacağını açıkladılar zaten. Milli Eğitim Bakanı, babasız kalan çocukların üniversite dahil tüm eğitim masraflarını karşılayacaklarını söyledi. Tabii bu yardımlar daha da fazla olmalı!
Melis Hanım'ın yardımların yerine ulaşması konusunda bir kuşkusu varsa, bu "Yardım etmeyin, hükümetin ekmeğine yağ sürersiniz" diye mi söylenir?
Evet, yardımlar yerine ulaşmalı, ulaşmazsa yazıklar olsun, bunun da hesabı sorulmalı! Ancak şimdi yardım zamanı. Gücümüz yettiğince herkese yardım etmeliyiz.
Melis Hanım'a o tweet'i attıran aslında aka bile kara diyen muhalefet mantığı! Tabii ki yanlışlar sonuna kadar eleştirilecek, o 301 şehidin hesabı sorulacak ama 'Bu yardım hükümetin işine gelir' mantığının savunulur bir tarafı yok!
Melis Hanım; siyasi strateji, insanların kıyafetlerini eleştirmeye benzemez. Yok 'müstahaktır', yok 'Yardım etmeyin, hükümetin ekmeğine yağ sürersiniz'… Böyle muhalefet, eleştiri olmaz. Böyle vicdansızca yorumlar sadece hükümete gol pası olur!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA