Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Seki'ye özgürlük kampanyası!

Deniz Seki'nin uyuşturucu ticareti yaptığına inanıyor musunuz? Vallahi ben de 'O kadar paraya, şan ve şöhrete sahipken Seki'nin ne işi olur uyuşturucu ticaretiyle?' diyenlerdenim.
Ama ya yaptıysa!
Gözlerinizle görseniz inanmayacağınız birçok suçlu yok mu bu dünyada?
Koskoca IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın bir otel görevlisine tecavüze yelteneceği kimin aklına gelirdi?
Hollywood yıldızı Winona Ryder'ın kleptoman olduğunu; bir mağazada hırsızlık yaparken güvenlik kamerasına yakalandığında öğrenmemiş miydik?

ADALETE ZARAR VERİR
Kenan Kalav oyunculuk kariyerinin doruğundayken 'teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan İspanya'da 10 yıl hapis yatmadı mı?
'Yok canım Deniz Seki uyuşturucu ticareti yapmaz' diyoruz ama hukuk kamuoyunun genel yargısıyla hareket etmez ki!
Hukuk; delillere, şahitlerin ifadelerine bakarak kararını verir. Ne yazık ki, Seki'nin cezasını Yargıtay da onadı.
Köşe yazılarına, gazete haberlerine, Twitter'daki yorumlara bakıyorum da 'Seki hapse girmesin' diye kampanya başlatılmış durumda.
Evet, Seki'nin yaşadıkları üzücü ama cezası onanmışken böyle bir kampanya başlatmak, hukuka ve adalet sistemine zarar verir.
'Olmayan hukuk sistemine mi zarar verecek?' diye soranlarınız olacaktır. Evet, kör topal da ilerlese bir hukuk sistemimiz var...
Elbette Deniz Seki hakkını arasın, hukuk savaşına sonuna kadar devam etsin, ona inananlar destek olsun ama bunu medya vasıtasıyla topyekûn bir kampanyaya dönüştürmeyi doğru bulmuyorum.
Adalet önünde gariban bir torbacı da, Deniz Seki de eşit olmalı. O zaman 'Ben suçsuzum' diyen herkes için kampanya başlatalım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA