Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

New York'ta irtica hortlamış!

New York'ta, kadın şoförlerin kullandığı taksilerle sadece kadın müşterilere hizmet verecek yeni bir taksi hizmeti devreye giriyor.
SheTaxis-SheRides (Kadın taksileri-kadın sürücüler) adlı şirket, 16 Eylül'den itibaren akıllı cep telefonlarına indirilen bir uygulamayla çağrılacak taksi hizmeti başlatıyor.
New York Times'ın haberine göre; şirketin tüm kadın şoförleri boyunlarına pembe bir şal takacak. Erkekler ise yanlarında bir kadın olmak şartıyla taksiye kabul edilecek.
Vay vay vay… New York'ta irtica hortlamış da haberimiz yokmuş! Haremlik selamlık zihniyeti bu! Olacak şey mi bu!
Eyvah eyvah ABD'ye de şeriat geliyor!

TACİZCİ TAKSİCİLER VAR
Türkiye'de irtica, 'şeriat geliyor' korkusu 28 Şubat dönemine göre kısmen ortadan kalksa da yine var!
Bunun en taze örneğini Antalya'da kadınlara özel açılan plajın eleştirilmesiyle gördük. 'Haremlikselamlık plajı mı olurmuş?', 'İrticacı zihniyet bu' diyenler çıktı.
Oysa o plaj kadınların daha rahat güneşlenip yüzebilmeleri için hazırlanmıştı. Bu rahatlıktan başı açık kadınlar daha çok faydalandı, hatta üstsüz güneşlenenler bile oldu. Bir tarafta haşemalılar, diğer tarafta üstsüz güneşlenenler!
Basının ve sosyal medyanın aksine Türk kadınları kendi aralarında sorun çıkarmadan, kutuplaşmadan özel plajın keyfini çıkardılar.
Kadınlara özel taksi uygulaması Türkiye'de hayata geçirilse sosyal medyada 'Laiklik elden gidiyor, şeriat geliyor' yorumlarını okurduk, köşe yazarları bu uygulamayı eleştirirdi. Oysa ABD'de de bir kadın şoförle yolculuk etmeyi daha rahat ve güvenli gören kadınlar var. Bizde de var. Böyle bir uygulama Türkiye'de hayata geçirilse emin olun başı açık kadınlar daha çok tercih eder. Çünkü taksicilikte de işini iyi yapmayan bazı kötü niyetli insanlar var. Taksiye güzel bir kadın bindi mi hemen dikiz aynasını daha rahat görebilmek için düzeltiyorlar, sonra da muhabbete girip şanslarını deniyorlar. Gözle tacize başlıyorlar.
Kadınlara özel taksi bizde de ilgi görür ama kadın şoför bulmak zor. Çünkü asıl kadın taksi şoförleri trafikte taciz kurbanı olurlar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA