Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Karadayı'nın dönüşümü

'Karadayı'nın yeni sezon fragmanları etkileyici ve merak uyandırıcıydı. 'Mahir' ile 'Feride' düğünlerinde dans ederken, birden müziğin tonu değişiyor ve ortam geriliyor. Kahramanlarımız ortadan kayboluyor ve geride sandalyeleri devrilmiş dört boş masa kalıyor. Bu dört masa, dört ölüm mü demek acaba?
Diğer fragmanda ise 'Nazif Kara', oğlu 'Mahir'e "Sakın o eşikten adımını atma. Çık dedim, çık dışarı! Burası senin evin değil, ben senin baban değilim. 'Mahir Kara' diye bir evladım yok artık. O çamura bulanmış ayaklarını çıkar evimden" diyor. Çünkü bu sezon 'Mahir Kara', karanlık tarafa geçip 'Karadayı' oluyor. Elbette 'Mahir'in karanlık tarafa geçmesi için haklı nedenleri var; çok büyük acılar yaşadı ve yaşayacak.
Kenan İmirzalıoğlu, bu değişimle ilgili şöyle konuşmuş: "Mahir'in düğününde gelin arabasının patlatılması, sevdiklerini kaybetmesi, yüreğini tamamen karartıyor. İki yıldır mert, delikanlı ama yüreği sevgi dolu bir adam vardı. 'Mahir'; artık daha katı, kötülere karşı daha acımasız. İntikam duygusunun baskın olacağı yeni sezonda, 'Mahir'in dönüşümü benim için adeta yeni bir karakter ve yeni bir yolculuk gibi. "

DEĞİŞİM İLGİYİ ARTIRIR
Dizi ve sinema tarihinde, karanlık tarafa geçiş öyküleri her zaman büyük ilgi görmüştür. Bu değişimlerin en görkemlisi 'Star Wars' serisinde 'Annakin Skywalker'ın 'Darth Vader'a dönüşmesidir. 'Annakin', sahip olduğu gücü kötüye kullanarak 'Darth Vader' olmuştu.
'Mahir Kara'nın dönüşümü, gücü kötüye kullanmaktan daha çok intikam amaçlı gibi duruyor. Bir dizi ya da filmin ana kahramanının karanlık tarafa geçişi her zaman ilgiyi artırmıştır. Çünkü izleyici; sevdiği karakterin gözlerinin önünde acımasız, karanlık birine dönüşmesini merak eder. Bu sürecin izleyici üzerinde küçük çaplı bir travma yaratması bile mümkün. Bu değişimle birlikte, 'Karadayı' üçüncü sezonda da çok izlenecek gibi duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA