Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Avrupa mı Türkiye mi?

Beşiktaş, Süper Lig'de beş yıldır şampiyon olamıyor. Trabzonspor ise en son 1983-1984 sezonunda şampiyon oldu. Bu yıl Beşiktaş; Fenerbahçe ve Galatarasay'a oranla lige daha hazır başladı.
Trabzonspor ise tarihinin en büyük kadro değişimini yaşıyor. Futbolcular çabuk uyum sağlarsa, Karadeniz ekibi de şampiyon adayı olabilir ya da en azından Şampiyonlar Ligi ön eleme bileti alabilir.
Beşiktaş ve Trabzonspor, yıllar sonra ilk defa Fenerbahçe ve Galatasaray'ı hazırlıksız yakaladı. Tek dezavantajları; UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaları... Avrupa'da olmasalardı; az maç oynayıp Süper Lig'de daha az yıpranacaklardı.

TEK HEDEFE YOĞUNLAŞMAK
Bu yıl Fenerbahçe'nin dördüncü yıldız mücadelesindeki en büyük avantajı; Avrupa'da oynamayacak olması.
UEFA Avrupa Ligi eski önemini kaybetti. Örneğin İngiliz takımları, kendi liglerinde ilk dörde girip Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için UEFA Avrupa Ligi'ne yedek kadroyla çıkıyor.
Bu yıl Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarlarına 'Süper Lig'i ilk ikide bitirmek mi, yoksa UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynamak mı istersiniz?' diye sorsanız, ne yanıt verirler? Bu iki takım, kısıtlı kadrolarıyla bütün cephelerde çarpışıp, çok yıpranıp sezonu kupasız da kapayabilir. Avrupa'da da beklenen başarıya ulaşamayabilirler. Bazen tek bir hedefe yoğunlaşıp en büyük başarıyı elde edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA