- İhanete Uğramış Yemekler kitabı ne zaman çıkacak?
- Şubat ayı içinde. İçinde hem tarifler hem de hayat hikayem var. İlk kısımda aşk ve aşkla yapılan yemekler yer alıyor. İkinci kısımda gerçekten ihanete uğrayıp, kabul etmeyip onu takip ettiğim ve yüzleştiğim, onu soframa bağlamak için yaptığım yemekler var. Sonra kabulleniş yemekleri ve sonra da ilişkinin tamamlanması ve sonunda bir bardak su.
- En sevdiği yemek hangisiydi?
- Ona haftanın her günü, bir gün zeytinyağlı kereviz, bir gün zeytinyağlı pırasa yapardım. Kereviz için bir püf noktası vereyim. Normal portakal suyunda pişiyor, kerevizin yapraklarından ve bol beyaz soğan koyuluyor. Kereviz ince ince, elma gibi dilimleniyor. Kalın kesildiği zaman kerevizi çoğu insan sevmez, dokusundan dolayı bir tuhaftır. Zeytinyağlıları hakiki zeytinyağıyla pişirmek lazım. Kerevizi portakalla böyle servis edin. En önemlisi, malzemeyi pazardan almak ve iyisini almak. Kerevizin tazesini, patatesin de çamurlusunu almak.
- Kitabınızdan bir tarif verir misiniz?
- Beli kırık tavuk tarifi vereyim. Bir büyük soğanı ortadan kesin, soğanı güzelce her tarafına sürün. (Soğanın paçavrası çıkıncaya kadar) Tavuğun içine o soğanı ve üç diş sarımsak koyun. Tavuğun dışına tuz ve karabiberle masaj yapın. Hiçbir zaman tuzu kaşıkla koymayın. Parmakla koyun. Sonra bu tavuğu belinden elinizle çıt diye kırın. Kırmamızın nedeni, piştikçe yukarı çıkmasın diye. Dört saat boyunca düdüklü tencerenin içinde, kısık ateşte, sanki mangalda pişermiş gibi pişirin. Yanında közlenmiş biberle servis edin, çok yakışır.