Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAPRAK ARAS

Lüks otellerde indirimli tatil

Üyelere özel, ilk online seyahat kulübü Gezlong açıldı. Butik ve lüks oteller için indirim fırsatları sunan siteye yurtdışındaki oteller de eklenecek. Sitenin içeriğini ve seçilen otelleri ise seyahat yazarları belirliyor

Türkiye, indirimli alışveriş sitelerine alıştı. Hatta Avrupa'nın online alışverişe en çok zaman ayıran 3. ülkesi oldu. Fırsat kulüplerinin ardı arkası kesilmiyor. Grup alışveriş siteleri de keza, büyük bir hızla gelişiyor, her geçen gün bir yenisi türüyor. Daha çok hizmet ve servis sunan bu siteler zaman zaman tatil fırsatlarını da kampanyalarına ekliyor. Ancak bu tatil fırsatları çok sayıda kişi tarafından satın alındığı için, seyahatin gerçekleştirileceği zaman dilimini belirlemek kolay olmuyor. Bugün hizmete giren Gezlong (www.gezlong.com) ise daha farklı çalışıyor. Gezlong, üyelerine her hafta lüks ve butik otellerde yüzde 30'dan başlayan indirimlerle tatil olanakları sunan bir site. Ancak grup satın alma sitelerinden farklı olarak 'indirim' belirli bir sayıya ulaşılınca başlamıyor. Fırsat belirli bir kapasite için geçerli olduğundan, siteye erken girmek önemli. Yaklaşık üç-yedi gün boyunca devam eden indirimli otel fırsatlarını yakalamak için zamana karşı yarışmanız gerekiyor. Geçerli olan fırsatta yer varsa, sanki bir otelin sitesindeymişsiniz gibi rezervasyonunuzu yapıyorsunuz. Bir kere, otelde kalacağınız tarihi kendiniz belirliyorsunuz. Tarihin yanı sıra kalacak kişi sayısıyla odanızın seviyesini de belirleyebiliyorsunuz. Teklifler genelde pazartesi günleri siteye çıkıyor. Gezlong'da ilk başlarda haftada yaklaşık iki otelde indirim olacak. Oteller başta yerliler arasından seçilecek, daha sonra yabancı oteller de eklenecek.

SEYAHAT REHBERİ GİBİ
Türkiye'nin üyelere özel, ilk lüks online seyahat kulübü sloganıyla yola çıkan Gezlong, davet sistemiyle çalışıyor. Türkiye ve dünyadaki lüks otellerde, üyelere özel fiyatlarla sunulan konaklama imkanlarından faydalanmak için üye bir arkadaşınız tarafından davet edilmeniz şart. Ancak açılış şerefine 15 gün boyunca herkes girip üye olabiliyor. Hatta davet ettiğiniz ve siteye üye yaptığınız bir arkadaşınız karşılığında bir de çekiliş hakkı kazanıyorsunuz. 15 gün boyunca sürecek olan bu açılış kampanyası sonucunda çekiliş yapılacak ve beş kişi, Maçakızı Bodrum'da çift kişilik haftasonu konaklaması kazanacak. Gezlong'un kurucusu Kaan Aykaç, sitenin en önemli özelliğinin, kullanım kolaylığı olduğunu söylüyor: "Seyahat satın alma sürecini olabildiğince kolaylaştırmak istiyoruz. Bu nedenle oldukça sade bir tasarımı tercih ettik. Hedeflediğimiz kitlenin çok çalıştığını ve vakitlerinin az olduğunu biliyoruz. Bu kadar hızlı yaşadığımız, yoğun tempoda olduğumuz dönemde, seyahat gibi önemli bir tecrübenin güvenli ve mutlulukla yapılmasını istiyoruz. O nedenle hem arayüzü basit tuttuk hem de kullanıcılara seyahat otoritelerinin fikirlerini sunuyoruz. Fırsatını sunduğumuz otellerle ilgili, seyahat yazarları ve sektörün bilinen isimlerinin yorumları bulunuyor. Yolculukterapisi.com platformunun ve Hepsi Hikaye'nin kurucusu Zeynep Boneval, seyahat editörü Koray Kantarcıoğlu, İstanbul Hakkında Her Şey kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç, Travel&Leisure yazarı Zeynep Erekli, Gezlong'un önerdiği otellerle ilgili görüşlerini yazıyor, aynı zamanda çevrede görülebilecek yerler, otelin yakınlarındaki restoranlar, alışveriş rotaları gibi bilgiler de veriyor. Gezlong yalnızca bir fırsat kulübü değil, anlayacağınız. Editoryal içeriğiyle seyahat rehberinden çok da farkı yok." Sitede yer alan oteller öncelikle editörlerin önerilerine göre belirleniyor. Daha sonra Ankara, İstabul ve İzmir'de yaşayanların kolaylıkla ulaşılabilecek yerlerde bulunmalarına özen gösteriliyor. Otel yurtdışındaysa ya vizesiz ya da uçakla aktarmasız ulaşılabileceği yerler olması ön koşullardan. Ayrıca elbette belirli standartların üzerinde olmaları da gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA