Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

CAS'ın vebali Yıldırım'a!..

İki yıldır yaşanan kaosun son noktasını koydu CAS. 105 yıllık kulübün tarihi ve sahada mücadele eden oyuncularının alın terleri lekelendi. Bu noktaya nasıl gelindiği ortada, bundan sonrasının planlarının yapılması ve yeni bir tarihin oluşturulması için artık farklı akıllar gerekiyor. Aziz Yıldırım, ikisi Türkiye'de, üçü Avrupa'da beş spor mahkemesinde de kendini aklayamadı. Savunmaları yetersiz kaldı, iddia ettiği organizasyonların varlığını kanıtlayamadı ve 15 yıldır yönettiği kulübü, tüm dünyanın gözünde "şikeci" haline getirdi. 3 Temmuz'dan sonraki kriz yönetiminde, kulüp adına yapıldığı iddia edilen çabaların aslında başkanı aklamak için olduğu da CAS kararıyla kesinleşti. Mehmet Ali Aydınlar, rahmetli Birand'ın programında, "Fenerbahçe Yöneticileri kulübü uçuruma götürüyorlar. UEFA buna izin vermeyecektir. Eğer ceza çıkmazsa; ben 45 milyon Euro'yu cebimden vereceğim, çıkarsa onlar bu zararı karşılayacaklar mı?" diyordu.
Aydınlar formülü bulmuş, 2012 Şubat'ında kaosu bitirecek, Fenerbahçe'yi kurtaracaktı, UEFA'yı da ikna edecek çözümü kulüplerin önüne getirmişti. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere, kürsüye gelenlerin hepsi de buna karşı çıkmıştı. Dolayısı ile bugünkü CAS onayının vebali aslında hepsine aittir.

HESAP SORMA DÖNEMİ...

UEFA ve CAS savunmaları sırasında savunmada argüman değişikliğine gidilmesi, hatta kongre yapılarak, kulübün değiştiği imajı verilmesi önerildi. Hulusi Belgü, böyle bir savunmanın lobi ile olacağını, Fenerbahçe'nin yurt dışındaki dinamiklerinin devreye sokulması gerektiğini belirtti. Tek bir yardım bile talep edilmedi.
Aziz Yıldırım'ın kamuoyuna söylediği tek cümle, "Herkes kadar temiziz" oldu. Yani; "Başkaları da yaptı, tek suçlu biz miyiz?" demeye getirdi. Türkiye'de bu görüş anlaşılır ama elin oğlu öyle bakmıyor. "Tapeler kanunsuz" savunmasında, "O sözler bize ait değil" iddiası da yoktu.
Artık kulüp içinde "Hesap sorma" dönemi başladı. CAS kararı bir başlangıçtır. Kulübün büyüyen borçlarının üstüne en az 100 milyon Euro'luk bir de ceza darbesi kaldı. Aziz Yıldırım yönetiminin kongre kararı alması kaçınılmaz. Bu aşamada Aziz Yıldırım yine başkan adayı da olacaktır. Bütün bu yaşananlara rağmen, koltuğunu bırakmak istemeyecektir.

ALIN TERİNE LEKE GELDİ

2011 Kupası'nın üstünde gölge var ne yazık ki. Aykut Kocaman ve oyuncularının 17'de 16 yapan alın terine leke getirtildi. Tartışılacak bir şampiyonluk simgesi, Fenerbahçe müzesinde yer almamalı. Trabzon'a mı verilir, federasyon kendisine mi saklar, onu bilemem. Yargıtay'da, savcının Trabzonspor yöneticilerinin beraatine yaptığı itirazın da konuşulacağı unutulmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA