Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Emenike değil Cardozo

Fenerbahçe'de transferi gündemde olan Cardozo ve Emenike'den hangisi sizce daha faydalı olur?
Emenike ve Cardozo arasında gidip geliş F.Bahçe'yi de F.Bahçeli'yi de ikileme düşürüyor. Emenike deplasmanlarda çok etkili olabilecek bir oyuncu. Geniş saha bulduğunda Avrupa'da onunla baş edebilecek çok az oyuncu var. Ama Emenike dar alan oyuncusu mu, işte burası tartışılır. Zira F.Bahçe Süper Lig'de genellikle rakip sahada oynayacak. Oynadığı takımlar çok adamla kapanacaklar. Yine ligimizde birçok takım alan bırakmamak için varını yoğunu ortaya koyacak. İşte böyle takımlara karşı oynarken Emenike mi Cardozo mu derseniz bence Cardozo. Çünkü çok deneyimli bir santrfor. Baskılı oynanan maçlarda ceza alanı içinde nerede bulunması gerektiğini çok iyi biliyor. Son vuruşları çok etkili. Dar alanda ve özellikle ceza alanı içinde adam eksiltip gol vuruşunu yapabiliyor. Sonuçta bence Cardozo F.Bahçe için daha yararlı olur.

DEFANS EVLERE ŞENLİK
Malaga ve Napoli ile yapılan hazırlık maçlarında kırmızı kart gören Dany için ne söyleyeceksiniz?
Galatasaray defansı geçen sezondan beri güven vermiyor. Dany'nin çabuk bir oyuncu olmasına rağmen böylesine penaltılar yaptırması hem deneyimsizliğinin hem de pozisyon alamamasının bir göstergesidir. Geçen sezon da söyledim hala da söylüyorum. Eğer forvetinizde Drogba ve Burak varsa, Sneijder gibi bir oyuncuya büyük paralar harcamışsanız defansınız çok daha deneyimli ve dengeli oyunculardan kurulmak zorunda. Chedjou bu açığı kapatabilir mi, bununla ilgili karar vermek için erken. Ama Fransa kariyerine baktığımızda doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Eğer o da tutmazsa Galatasaray özellikle Şampiyonlar Ligi'nde büyük problemler yaşayabilir.

Üst düzey takımlarla hazırlık maçları yapan G.Saray size nasıl bir izlenim veriyor?
G.Saray'ın bu kadrosu lig için hazırdır, değildir diye tartışmak bana göre komiktir. Hazır da olsa olmasa da bu kadro hatta yedek takımı bile ligimizde zirvenin en önemli adayıdır. Sorun Süper Lig değil sorun Devler Ligi. Bu yıl beklentiler çok fazla. Geçen yıl çeyrek final yakalanmış bu yıl ise daha yukarısı hedefleniyor. Ama grup maçları o kadar da kolay değil. Muhtemel rakiplere baktığımızda her biri Avrupa'da söz sahibi. Bu giderildiği taktirde G.Saray geçen yıldan çok daha fazlasını yapabilecek bir takım.

BİLİC'İN BEŞİKTAŞ'TA İŞİ NE?
Geçtiğimiz sezon sakatlıklardan çok çeken Beşiktaş, bu sezon da henüz lig başlamadan sakatlıklarla boğuşmaya başladı. Sizce bu durumun arkasında ihmal mi var?
Kamp dönemlerindeki sakatlıkların en önemli sebebi yorgunluk veya yanlış antrenman metotlarıdır. Bilic yanlış antrenman yaptırıyor dersek hakkını yemiş oluruz. Henüz çok erken ama Beşiktaş'ın Bilic'i niye getirdiğini de pek anlamış değilim. Hangi deneyimi var, hangi kulüplerde önemli başarılara imza atmış? Kabul edilir ki iyi futbolcuydu. Hırvatistan U 21 ve A milli takımlarında da görev yaptı. En son çalıştırdığı takım da Lokomotif Moskova'ydı ve başarılı olamadı. Kulüp çalıştırmak başka, milli takım başkadır. Hangi kulüp başarısıyla Beşiktaş'a getirildi? Bunun cevabını lig başladıktan sonra rahatlıkla alabiliriz.

SALZBURG F.BAHÇE İLE KIYASLANAMAZ
Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Salzburg ile karşılaşacak olan F.Bahçe'nin şansını nasıl görüyorsunuz?
Gariptir, bir şekilde Salzburg'un çok iyi bir takım olduğu F.Bahçe taraftarına verilmeye çalışılıyor. Salzburg iyi olabilir ama Salzburg takımının toplam değeri F.Bahçe'nin kaç oyuncusuna bedel onu da düşünmek lazım. Eğer F.Bahçe Salzburg'u geçemeyecekse bunca transfer, bunca yatırım niye yapıldı. Kabul edilebilir ki Salzburg şu anda daha hazır. Çünkü ligi başladı. İyi transfer de yapmış olabilirler ama kadro kalitelerini F.Bahçe ile kıyaslamak bir futbol cehaletidir. Şunu da söyleyelim kalite her zaman kazanmıyor. F.Bahçe'nin çok ama çok dikkatli olması lazım.

HANİ ÖZE DÖNÜLECEKTİ?
Malouda ve Bosingwa gibi isimleri kadrosuna katan, forvet arayışlarını ise sürdüren Trabzonspor hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Trabzonspor, uzun süredir yapmadığı bir şeyi yapıyor. Yaşlı, kariyerleri çok parlak, bonservissiz oyunculara yöneldiler. Trabzon kültüründe bu tür yaklaşımlar hiçbir zaman başarılı olmamıştır. Gerek Malouda gerekse Bosingwa Trabzon'a sadece para için geldiler. Onların gelişi takımın kültürünü bozar mı, katkıları ne olur? Hani öze dönülecekti? Yabancı oyuncuya karşı değiliz ama Trabzon'un yabancıları da genç olmalı. Tıpkı Arçil ve Şota gibi. Ama Trabzonspor kendi kültürüne kendi geleneklerine aykırı transferler yapıyor.

Derry City'i rahat geçen Trabzonspor'un Dinamo Minsk karşısındaki şansı nedir?
Derry City, Dinamo Minsk... Bunlar Trabzon'la mukayese bile kabul etmez. Bu takımlar ülkemizde ancak alt liglerde oynayabilirler. Dolayısıyla Trabzonspor'un yapması gereken şey derhal gruplara kalmayı başarmak olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA