Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

En iyi deplasman

G.Saray'ı deplasmanda uzun zamandan sonra ilk defa bu kadar istekli ve bu kadar üretken gördük. Her ne kadar defansif olarak fazla hata yapsalar da hem Trabzon'u yenmesini bildiler hem de Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme adına büyük avantaj sağladılar. Bunun temel unsuru, G.Saray için olmazsa olmaz üç oyuncunun çok iyi oynaması. Bunların başında Selçuk ve Melo, sonra da Sneijder geliyor. Özellikle Sneijder kritik anlarda çok önemli goller attı. Mesela Juventus maçı, mesela Eskişehir ile oynanan finalde kupayı getiren vuruşu, mesela dün geceki ilk gol.
Dün ilk 20 dakikadan sonra oyunun mutlak hakimi G.Saray'dı. Aynı G.Saray ikinci yarıya da çok iyi başladı. Ve Sneijder düğümü çözen golü atıp takımını öne geçirdi. Hemen arkasından da Selçuk'un harika frikik golü sonrası "Her şey bitti" derken sahneye Telles çıktı. G.Saray'ın bu seneki en iyi yabancı transferi. Ama dünkü gereksiz penaltısı hem Trabzon'un maça dönmesini sağladı hem de gereksiz bir panik yarattı. Skor 2-1 olduktan sonra Trabzon, G.Saray'ın üzerine daha fazla gelmeyi düşündü. Aslında önemli pozisyonlar da buldular. Ne gariptir ki G.Saray defansının arkasına atılan her top pozisyon oluyor. Bu pozisyonların gol olmamasını sağlayan yegane isim de kaleci Muslera. Ayrıca Semih'in sağ bek oynamasına rağmen dün gece kritik kademe müdahalelerini de takdir etmek lazım. Ayrıca yaptığı iki asistin de altını çizmek gerekiyor.
Ve tekrar Sneijder'e gelelim. Tam bir futbolcu ama yeter ki istesin. Onun da frikik golü belki topun azizliğiydi ama görüntü olarak muhteşemdi.
Sonuçta görünen o ki G.Saray çok büyük bir ihtimalle Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak. Bunun tek sebebi de dün geceki maç oldu. Trabzon deplasmanı, bu sene deplasman fakiri olan G.Saray'ın en iyi maçı oldu.
Hakem Fırat Aydınus'un da en iyi maçlarından biriydi. Futbolcularla çok fazla konuşmasına ve sürekli pozisyonları izah etmesine rağmen faul tespitleri ve objektifliği konusunda tam not aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA