Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Cüneyt Çakır'la gurur duydum...

Cüneyt Çakır'ın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cüneyt Çakır, ikinci maçında da mükemmel bir yönetim sergiledi. Eski bir hakem olarak kendisiyle hep gurur duydum ama o gece ayrı bir gurur duydum. Zira FIFA böylesi atamaları kolay kolay yapmıyor. Eğer bir Avrupa takımıyla bir Afrika takımı oynuyorsa hakemler genelde farklı kıtadan oluyor. Ama Rusya bir Avrupa takımı, Afrikalı Cezayir'le oynadı ve Avrupa kıtasından Cüneyt yönetti. Maç çok zordu. Skorlardan ikisi Cezayir'e yarıyordu. Rusya mutlak galip gelmeliydi, üstelik ilk golü de attılar. Maçın geneline baktığımızda "Cüneyt şunu şöyle yapsaydı" diyebileceğimiz bir hatası yok. Maç çok zor değildi ama asla kolay da değildi... Çalınacak birkaç faul maçı çok farklı yerlere getirdi. Ama Cüneyt Çakır, çok iyi bir performansla altından kalkmasını bildi.

Turnuvada şu ana kadar hakemlerin genel performansını nasıl buldunuz?
Genel performans olarak kötü de, iyi de diyemem. Bazı maçlarda böylesine dünya çapında bir organizasyona yakışmayacak hatalar var. Ama maçların büyük bir çoğunluğu hakemler için başarılı. Özellikle Avrupalı hakemler az hata yapıyor. Hatalar genellikle futbolda geri kalmış Asya ve Afrika, bazen de Güney Amerikalı hakemlerden gelmiş. Turnuvada en iyi hakemler Cüneyt Çakır'la birlikte İngiliz Webb, Portekizli Pedro Proença, Hollandalı Kuipers ve Asya'dan Özbek Irmatov.

ŞİLİ SÜRPRİZ YAPABİLİR
Dün ya Kupası'nda grup aşaması tamamlandı. Yarı finaller ve final için hangi takımları favori görüyorsunuz?
Görünen o ki Hollanda ve Arjantin yarı final oynayacaklar. Öbür taraftan da yarı finalin en güçlü adayı Almanya diye düşünüyorum. Ama rakipleri kim olur orası sıkıntılı. Brezilya-Şili ve Kolombiya-Uruguay eşleşmelerinden kim gelecek? Belli değil. Kağıt üzerinde Brezilya şanslı gibi görünse de Şili çok iyi bir takım. Sürpriz yapabilirler.

YERLİYE ÖZEN GÖSTERMEZSEN...
Turnuvanın favorisi olarak gösterilen Avrupa takımlarından İtalya ve İspanya gruptan çıkamadı. Bunda Avrupa'daki yoğun maç trafiğinin etkisi var mı?
Bu soruya itiraz ediyorum. İspanya için tamam ama İtalya ve İngiltere favori değillerdi. Bence maç trafiğinin etkisi değil zira etkisi olsa Hollandalı ve Alman oyuncuların, Brezilyalı olup da Avrupa'da oynayan futbolcuların da aynı zorluğu çekmeleri lazım. İtalya ve İspanya'nın erken elenmesinin sebebi; fazla yabancıyla liglerini süsleyip yerlilere özen göstermemeleridir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA