Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

McGregor dönünce!

Futbol çok ilginç bir oyun... Beşiktaş, taraftarını öyle bir psikoloji içine soktu ki rakip 10 kişi kalınca umutlandırmak yerine endişenin içine düşürüyor! Kartal'ın 10 kişi kalan G.Saray'a 2-1 yenilmesi bu ruh halinin oluşmasında başlangıç noktasıydı. Ardından Karabük'ün 10 kişi ile maçı 2-0'dan 2-2'ye getirmesi ve geçen hafta da 10 kişi kalan G.Antep'in; son dakikada maçı 1-1'e getirmesi siyah-beyazlı takımın ahengi kadar taraftarın algısını ve psikolojisini de bozmuştu.
Zorlu Sivas deplasmanında 67'de Uğur Kavuk kırmızı kartla oyun dışında kalınca eminim milyonlarca Beşiktaşlı aynı hisse kapıldı. "Eyvah; maçı kaybediyor muyuz?"
Sivas'ın, Beşiktaş ile mücadelesi, bir nevi Rıza Çalımbay-Samet Aybaba düellosuna da dönüştü. İki teknik adam maçın başında kontrollü futbolu abartınca ve oyun planını rakibin hatası üzerine kurunca; maç içinden çıkılmaz bir hal aldı. Fiziksel mücadeleye dönen oyunda gözler yetenekli ayakların üzerindeydi. Özellikle ilk yarıda Fernandes ve Sivas'tan Erman'ın yapacakları önemliydi.. Ancak iki teknik adam da bu iki ismi yakın markajda tutmayı başardı. Buna 3 aydır istenen seviyeye gelmeyen Fernandes'in etkisiz kalan oyunu da eklenince Beşiktaş skoru değiştiremedi.

SİVASSPOR BÖYLE İSTEDİ!
Beşiktaş'ın bu kez 10 kişi kalan rakibi karşısında kazanamama basiretsizliğine son vermesinin nedeni Sivas'ın kendi sahasında kapanıp bir puana razı olmak yerine, galibiyeti getirebilecek bir anlayıştan vazgeçmemesiydi. Yiğidolar, oyunu kendi alanında kabullense; Beşiktaş kapanan defansları açma konusundaki zafiyeti nedeniyle galibiyet golünü bulamayabilirdi. Ancak Hilbert-Olcay-Hilbert organizasyonuyla gelen galibiyet golünün dışında da Beşiktaş pozisyonlar buldu.
Genel olarak oyun her açıdan dengeli geçti. Ancak fark oluşturan isim geldiği günden bu yana kalede olup olmadığı hissedilmeyen McGregor'un ilk kez öne çıkmasıydı. Beşiktaş, Sivas'tan çıkardığı galibiyetle 10 kişi takıntısından kurtulduğu gibi, F.Bahçe derbisi öncesi büyük moral buldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA